Case în formă de cupole în regiunea Sverdlovsk

/ Vizionări: 7258

Купольные дома в свердловской области

 

 

Casa-vegetariu în formă de cupolă (Foto)
Casa-vegetariu în formă de cupolă (Foto)

În regiunea Sverdlovsk îşi fac apariţia casele sferice. Potrivit arhitecţilor, edificiile neobișnuite asemănătoare cu clădirile futuriste din filmele de viitor, peste câțiva ani ar putea deveni o alternativă la încăperile unghiulare obișnuite.

 

Arhitecții numesc astfel de case tehnologii avansate în domeniul construcțiilor din viitor, din cauza posibilității de menţinere a căldurii în clădire. Designul în formă de sferă ajută la economisirea până la 35 % din cheltuieli pentru încălzire și vara păstrează o temperatură mai joasă. În plus, aceste modele sunt mai ergonomice, iar structura uşoară nu are nevoie de o fundaţie solidă, astfel că acestea pot fi instalate practic pe orice suprafață .

Casa în formă de cupolă construită cu propriile mîini
Casa în formă de cupolă construită cu propriile mîini

Acum, în regiunea Sverdlovsk se efectuează construcţia a doua dintre aceste case cupole. Clădirea situată în localitatea Bilimbai este construită de unul dintre birourile de arhitectură din Ekaterinburg , cealaltă casă este construită independent de viitorul proprietar. "Pentru a mări autonomia clădirii, aceasta este dotată cu echipament special din care fac parte colectoarele solare, utilizate pentru aprovizionarea cu apă caldă și încălzire, module fotovoltaice, generator eolian și generator diesel pentru alimentarea cu energie electrică, pompa pneumatică de căldură „Aer- apă” și aqua- şemineu”, - relatează șeful proiectului de construcție în Bilimbai, Andrei Molocov.

 

 

 

Sursa: vk.com

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.