ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Case subterane – întoarcerea la natură




 

 

Ceea ce vedeţi pe aceste fotografii este un hotel pentru turişti din Bolzano, Italia. Deşi hotelul proiectat de arhitectul şi designerul Matteo Thun arată ca o casă de basm a hobbiţilor, el poate oferi clienţilor săi o listă completă de tot confortul posibil şi de servicii pe care le puteţi obţine stabilindu-vă aici, în orice anotimp al anului.

 

Подземные дома – возвращение к истокам природы 

Подземные дома – возвращение к истокам природы 

 

Dar aceasta nu este unica locuinţă ecologică, care ar permite să contactaţi strâns cu natura. Acum, proiectele de acest gen sunt construite în lumea întreagă. De exemplu, entuziastul mişcării verde, starul fotbalului britanic, Gary Neville, a construit o casă subterană, asemănătoare cu petale de flori, acest lucru permite luminii solare să pătrundă prin ferestre în timpul zilei. Suprafaţa totală constituie 8.000 de metri pătraţi.

 

Подземные дома – возвращение к истокам природы 

 

Următoare casă subterană este construită de arhitectul Christian Muller, în satul Vals, Elveţia. Ea este ascunsă de ochii indiscreţi din toate laturile cu excepţia unei, acest lucru a permis arhitectului să protejeze casa de îngheţuri de iarnă şi de căldura verii.

 

Подземные дома – возвращение к истокам природы 

 

Următoare cabană subterană s-a ascuns în dealurile Rezervaţiei Naturale Bear Run. Ea a fost proiectată de Frank Lloyd Wright, care a construit casa lui astfel că ea a rămas singura locuinţă într-o zonă de 5.000 de acri.

 

Подземные дома – возвращение к истокам природы 

 

Următoare casă a fost construită într-o peşteră uriaşă, spălată de ploi într-o masă de gresie în Festus, Missouri. Casa a fost proiectată şi construită de Curt şi Deborah Sleeper, care au folosit pentru încălzirea casei o încălzire geotermală. De asemenea, ţinând seama de mişcarea naturală a maselor de aer în peşteră, ei au fost capabili să se abţine de aer condiţionat.

 

Подземные дома – возвращение к истокам природы 

Подземные дома – возвращение к истокам природы 

 

Arhitecţii elveţieni de la studioul „Vetsch Architektur” au ascuns casa sub un strat gros de pământ, care a devenit o izolare naturală şi permis să se menţină pe tot parcursul anului o temperatură aproape constantă, fără a recurge la o încălzire sau o răcire artificială.

Şi acest lucru este doar începutul. Memorizaţi cuvintele noastre, peste câţiva ani casele subterane vor fi construite în orice localitate din orice ţară prin toată lumea.

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 04 august 2012 12:29
Vizualizări: 7035

Citiţi de asemenea

Dacă v-ați confruntat vreodată în timpul curățeniei cu găsitea unor cuiburi de viespi agățate undeva într-un loc ascun...
130
Germanii postează astfel de videoclipuri."Cum arată de fapt cel mai călduros aprilie din ultimele 100.000 de ani, pe car...
95
În secolul al XXI-lea, când cancerul înregistrează o creștere rapidă, necesitatea unor tratamente alternative devine t...
146
Capterev, 1901„Sinceritatea este naturală, perfect accesibilă omului, foarte simplă și chiar, luată în sine, absolut nec...
125