Casele care arată ca niște copaci

/ Vizionări: 1882

Дома-деревья

Designerul olandez Raimond de Hullu și-a imaginat un nou concept de zonă rezidențială, dominată de păduri urbane, în care locuințele, asemenea unor cameleoni, vor împrumuta aspectul copacilor.

Locuințele proiectate de Raimond de Hullu, pe lângă aspectul natural, pot funcționa independent de rețeaua de energie termică și pot epura și trata corespunzător apele uzate și deșeurile menajere. De asemenea, casele sunt realizate în întregime din lemn reciclat, iar izolația este organică. „Avem nevoie de o nouă tipologie de construcție, care merge dincolo de durabilitatea tehnică obișnuită. Avem nevoie de un concept de verde 100%, nu numai punct de vedere tehnic, ci și vizual”, a declarat de Hullu.

Construcție rocket mass-heater (+Video)
Construcție rocket mass-heater (+Video)

Pentru ca viitoarele locuințe să fie accesibile pentru toată lumea, de Hullu intenționează să utilizeze un model de încredere prin care acestea să fie construite pe un teren aparținând comunităților locale sau unor entități non-profit. „Acesta este un concept dovedit a crea locuințe la prețuri accesibile”, a explicat deginerul olandez.

În prezent de Hullu este în căutarea primului teren pe care să dezvolte ansamblul rezidențial. De asemenea, acesta a adăugat că modelul poate funcționa și pentru dezvolatrea unui sat de vacanță, care să fie situat într-o zonă mai puțin dezvolată. „Ambele opțiuni se concentreze pe esența conceptului, care este construirea unui echilibru adevărat între arhitectură și natură”, spune el.

Дома-деревья

Дома-деревья

 

Sursa: green-report.ro


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137