Câştigătorii X-Prize împart premiul cu cei învinşi

/ Vizionări: 3850

Câştigătorii X-Prize împart premiul cu cei învinşi

Câştigătorii X-Prize împart premiul cu cei învinşiLi-Ion Motors, producatorul auto, a câştigat un premiu  Automotive X-Prize în concursul celor mai eficiente şi ecologice maşini ale planetei. În-clasa sa vehicolul companiei auto Wave II a castigat primul loc şi o prmă de 2,5 milioane de dolari. Dar vestea nu se termina aici!

Întârzierea celui mai apropiat competitor Wave II a fost doar 0,2 secunde în cursa pentru "supravieţuire" de o lungime de 100 mile. În final au fost selectate cinci echipaje, care urmau să ia parte la testul final de viteză, putere, fiabilitate şi eficienţă.

Discovery: Roţile verzi — Premiul  pentru inovări în combustibili — Partea 12 (Video în rusă)
Discovery: Roţile verzi — Premiul pentru inovări în combustibili — Partea 12 (Video în rusă)

În timpul curselor echipaje de concurenţă din diferite echipe înr-atât s-au unit în luptă pentru recunoaşterea maşinii lor celei mai bune că, patru dintre cei cinci finalişti au semnat un acord, potrivit căruia oricine ar câştiga cursa finală, prima va fi împărţită  cu alţi participanţi ai curselor neobişnuite.

 "Ei toţi s-au ajutat reciproc", - a declarat un purtator de cuvant al X-Prize, Kerry Fox într-un interviu GreenWire: «Ei au fost cu toţii conştienţi de faptul că, ajutându-se reciproc, au apropiat victoria  fiecăruia, şi este logic ca grantul să fie  împărţit între cei mai buni actori, trecuţi în final. Acest lucru a redat concursului cu adevarat o atmosferă prietenoasă! "

Premiul în această clasă de maşini a fost de 2,5 milioane de dolari. Liderii au decis să cadă de acord că, în cazul victoriei, câştigătorul îşi va lua o sumă de  1,7 milioane, iar restul banilor va fi împărţit între finalişti, care au semnat acordul. Despre nivelul ridicat de încredere între părţi a vorbit chiar şi faptul că acordul a fost scris de mână într-un notebook obişnuit cu foi volante şi conţinea numai o singură propoziţie: "Dacă echipa mea va câştiga competiţia, sunt de acord să împart premiul, după cum urmează ..."

Unul dintre finalişti, RaceAbout Association, a refuzat să semneze contractul improvizat, a ocupat locul al doilea, dar nu a primit nici un ban.

Echipa germană TW4XP va primi 400 de mii de dolari, şi California-ZAP şi Aptera din San Diego, câte 200.000 dolari.

 

Câştigătorii X-Prize împart premiul cu cei învinşi

X-Prize: cel mai economic automobil din lume
X-Prize: cel mai economic automobil din lume

Wave II - câştigătorul generos al X-Prize

Cateva cuvinte despre câştigător. Vehicolul Wave II este o maşină electrică cu un motor electric mic şi un sistem de gestionare a energiei original, care în regim real sprijină echilibru optim de tensiune, alimentată de la bateria litiu-ion. Cadrul caroseriei este realizat din tuburi de oţel şi garnisirea - din fibre de sticlă.

X-Prize concurs a fost organizat în 2007 pentru a sprijini şi a dezvolta transportul rutier eficient. Principala cerinţă pentru automobile participante - capacitatea de a parcurge 100 km cu un galon de combustibil.

 

 

Sursa cu link pe blogs.edmunds.com