Căsuțe pentru păsări în grădină – beneficii

/ Vizionări: 4082

Скворечник в саду. Чем же он нам полезен

Cea mai răspîndită eroare a grădinarilor este utilizarea necontrolată a chimicalelor pentru protecția plantelor, în special, a legumelor de dăunători. Or, noi avem aliați naturali – păsările.

Rîndunele, lăstuni, grauri, cocobaturi și multe altele sînt niște devoratori străduitori ai insectelor și larvelor dăunătoare.

Corbii sunt capabili să distingă simboluri cantitative, feţe de bărbaţi şi de femei
Corbii sunt capabili să distingă simboluri cantitative, feţe de bărbaţi şi de femei

Timp de o zi, o pasăre poate distruge larve și insecte atîta cît cîntărește ea. Iar o pereche de grauri în timpul hrănirii puilor prinde peste 8 mii de gîndaci de mai. Iar ciorile le aduc puilor pe zi de la 20 pînă la 70 de sîrmari – larve ale gîndacilor. Desigur, păsările nu sînt în stare să apere în totalitate grădina de oaspeții nepoftiți, dar pot acorda un ajutor substanțial. De aceea, noi pe sectorul nostru am confecționat o căsuță pentru păsări.

Bazîndu-mă pe propria experiență, vreau să ofer cîteva recomandări pentru prietenii păsărilor. De exemplu, căsuțele pot fi confecționate astfel încît în interior să fie scînduri neșlefuite, pentru că păsărilor nu le plac scîndurile netede. Măsurile interioare ale căsuțelor pentru păsări le aduc în tabel (în centimetri).

După ce păsările vor părăsi căsuța toamna, nu uitați să o scoateți de pe copac și să o curățați cu mănuși de cauciuc ca să nu rămînă paraziți.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.