Cât de utile sunt cocktailuri verzi

/ Vizionări: 3704

Cocktail-uri cu verdeaţă sunt foarte hrănitoare din cauza conținutului ridicat de proteine și aminoacizi, acestea dau senzaţia de saţietate fără a provoca greutate în stomac. Aceste băuturi sunt foarte bogate în minerale și oligoelemente, vitamine și clorofilă. Cocktailuri verzi conţin fibre, necesare pentru activitatea normală a intestinului și excreția toxinelor, substanţelor dăunătoare din organism. Ele conţin antioxidanţi care protejează organismul de factorii externi nocivi. Cocktailuri cu verdeață sunt digerate rapid și cu o plinătate maximă. Cocktailuri verzi contribuie la normalizarea greutății și curăță organismul de toxine, ajută în tratarea multor maladii. Aceste băuturi tonifică, oferă uşurinţă și încarcă cu energie. Ele sunt foarte utile pentru copii, femeile însărcinate și persoanele în vârstă. Cocktail-urile pot fi administrate la copii deja de la şase luni. Cocktailuri verzi sunt foarte gustoase, provoacă o mulțime de emoții pozitive și sentimente plăcute la o utilizare constantă.

 

Cum să preparăm corect cocktailul verde

Cocktailuri verzi: reţetele sănătoase pot fi şi delicioase!
Cocktailuri verzi: reţetele sănătoase pot fi şi delicioase!

Avem nevoie de verdeaţă (mărar, salata verde, pătrunjel, spanac, măcriș, țelină, frunze de sfeclă și morcov, frunze de urzici, păpădie sau alte ierburi) şi legume (sau fructe) într-un raport de 2:3, de exemplu, 2 părţi de verdeaţă și 3 părți de legume sau fructe (mai bine evitaţi legume și fructe împreună într-un cocktail). Toate se mărunţesc într-un blender. Se adaugă apa de consistenţa dorită. Dacă nu adăugați apă, veți obține o masă groasă, care poate fi mâncată cu lingură. În cocktailuri verzi se pot adăuga de asemenea sucuri proaspete.

Este de dorit să utilizaţi ierburi de un verde închis (cu un conținut maxim de substanțe nutritive). De asemenea se recomandă să luaţi ierburi alternative, folosind în mod constant diferite rețete în fiecare zi.

Mai bine să utilizați cocktailul imediat după preparare, dar dacă este necesar, acesta poate fi păstrat într-un loc rece timp de 3 zile.

 

Cum să utilizați cocktailuri verzi:

Rata zilnică de consum: 2-4 cocktailuri.

Mai bine să începeți cu porţii mici (1 cană pe zi) pentru a evita alergiile alimentare.

Cocktailuri verzi pot fi băute înainte de mese sau în loc de o masă.

 

Чем полезны зеленые коктейли

 

 

Sursa: vk.com