Cât ulei de măsline trebuie să consumi zilnic pentru a fi mai sănătos

/ Vizionări: 1794

Сколько оливкового масла следует употреблять ежедневно, чтобы быть здоровым?

Patru linguriţe de măsline reduc riscul apariţiei infarctului în doar şase săptămâni, susţin cercetătorii Universităţii din Glasgow.

Consumul regulat de ulei de măsline (combinat, de exemplu, cu pâinea), poate îmbunătăţi starea de sănătate şi reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Pentru a ajunge la acest echilibru, consumatorii ar avea nevoie de patru linguriţe de ulei de măsline pe zi, care reprezintă cantitatea pe care o pun într-o salată sau cea în care înmoaie pâinea în timpul mesei.

Cinci produse “sănătoase” care trebuie consumate mai rar
Cinci produse “sănătoase” care trebuie consumate mai rar

Medicii universităţilor din Glasgow şi Lisabona, alături de cei ai firmei private Mosaiques Diagnostics din Germania au analizat efectele uleiului de măsline asupra sănătăţii unui grup de 69 de bărbaţi şi femei care nu consumau, în mod obişnuit, acest aliment.

Emilie Combet, medic în cadrul Şcolii de Medicină a Universităţii din Glasgow, a descoperit că, indiferent de conţinutul de fenoli din uleiul de măsline acesta are un efect benefic, scăzând riscul apariţiei unor boli precum CAD (boală arterială coronariană).

Uleiul de măsline conţine grăsimi omega-6, acizi graşi polinesaturaţi, care previn inflamaţia în cazul unor boli cronice, precum cele de inimă şi formele de artrită. Acelaşi aliment contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte proporţia grăsimilor benefice faţă de cele nocive din sânge

 

Sursa: moldovenii.md