Cauzele care pot duce la alcoolism

/ Vizionări: 4742

Что приводит к алкоголизму 

 

Un pahar de vin, seara, după o zi grea de muncă nu este ceva neobişnuit, dar cercetătorii spun că acest obicei s-ar putea transforma într-o problemă.

 

Autorităţile moldovene intenţionează să combată alcoolismul
Autorităţile moldovene intenţionează să combată alcoolismul

Potrivit Telegraph, studii recente au demonstrat că persoanele care au probleme cu stresul sau o anumită "intercalare" a funcţiilor creierului sunt mai predispuse la o eventuală dependenţă de alcool.

După ce au examinat cu ajutorul unor scanere RMN activitatea cerebrală a 200 de studenţi, cercetătorii au ajuns la concluzia că dorinţa de a petrece timpul în mod plăcut şi fără prea multe eforturi poate duce la probleme privind consumul de alcool.

Astfel, chiar dacă se confruntau cu probleme precum examene ratate sau relaţii eşuate, numai tinerii care se aşteaptau la efecte imediate şi la care nivelul de risc perceput era mai scăzut s-au dovedit mai susceptibili de a consuma cantităţi crescute de alcool.

"Imaginaţi-vă eforturile pe care un şoarece le face pentru a obţine o bucată de brînză dintr-o capcană. Prea multă îndîrjire pentru asigurarea hranei şi un sentiment prea scăzut al riscului la care se supune vor duce eventual la moartea şoaricelui", a declarat profesorul Ahmad Harir de la Universitatea Duke, în încercarea de a explica ipoteza studiului.

Rezultatele acestei cercetări ar putea fi utile în viitor pentru ajutorarea persoanelor predispuse la abuzul de alcool sau droguri.

În ultimul deceniu, numărul deceselor provocate de consumul de alcool a crescut cu peste 25%, precizează sursa citată.

 

 

Sursa: moldovenii.md