Ce a găsit un bărbat într-un borcan care a plutit pe mare 50 de ani

/ Vizionări: 2946

Найдено письмо в бутылке, брошенное в океан 12-летним мальчиком 50 лет назад

 

 

Un bărbat din Statele Unite a găsit un mesaj într-un borcan care fusese aruncat în mare cu 50 de ani în urmă.

 

În 1963, pe cînd avea 12 an, Dennis Komsa a scris un mesaj pe o foaie de hîrtie, a pus-o într-un borcan de sticlă, după care a aruncat-o în Oceanul Atlantic, în apropiere de New Jersey, sperînd că mesajul se va întoarce la el într-o bună zi, scrie Daily Mail.

În noiembrie 2012, după aproape 50 de ani, borcanul a fost găsit. Nu pe o insulă tropicală, așa cum poate ar fi sperat Dennis Komsa, ci la mai puțin de un kilometru de unde îl aruncase Dennis Komsa.

Borcanul a fost găsit de către Norman Stanton la o săptămînă după ce uraganul Katrina a devastat coasta statului american New Jersey. L-a găsit prin gunoaiele împărștiate în apropiere de locuința surorii sale.

Norman Stanton a putut citi următorul mesaj pe foaia găsită în borcan: "Cine găsește acest mesaj este rugat să răspundă la întrebările următoare și să trimită prin poștă hîrtia. Acesta este un experiment științific, realizat de Dennis Komsa, în vîrstă de 12 ani, din New Jersey". Băiatul a inclus în borcan și o monedă de cinci cenți, necesară pentru achiziționarea unui timbru poștal. Iată întrebările care necesitau răspunsuri: "Unde ați găsit borcanul?", "Care este data la care l-ați găsit?", "Cum l-ați găsit?" și "Vreți să spuneți și altceva care m-ar putea ajuta?".

Acum în vîrstă de 61 de ani, Dennis Komsa și-a exprimat mirarea că borcanul a fost găsit.

 

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137