Ce este biodiversitatea şi de ce este important

/ Vizionări: 7008

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

La nivel de gene, specii şi chiar şi ecosistemelor, diversitatea biologică reflectă diversitatea vietii pe Pamant. Un exemplu de BR poate fi o variaţie specii din familia pisicii (lei la pisici domestice) şi zone naturale, din savana africană la taiga siberiană. Deşi este, în general, să se înţeleagă în cadrul diversităţii BR este specii.

Что такое биологическое разнообразие и почему оно важно

De ce este omenirea trebuie să consolideze BR? dovezi de cercetare indică faptul că zonele cu un nivel ridicat de BR abundente au mai multe resurse naturale (apă potabilă şi produse alimentare) şi poate trata rapid cu consecinţele dezastrelor naturale (uragane, inundaţii).

Bogăţia de forme de viata înseamnă bogăţia de alegere: proprietăţile chimice şi fizice de animale şi plante au intrat medicale şi eventualele soluţii tehnice neexplorate. În plus, dieta umana este doar cu puţin mai mult de două duzini de tipuri de diversitate în mii. Dacă nu uitaţi de creştere armatele vreodată de boli, animalele şi plantele dăunătoare, precum şi condiţiile climatice în schimbare, trebuie să se gândească acum în special la formarea unei game mai largi de culturi, astfel încât în viitor nu se confruntă penuria de alimente.

Важность биоразнообразия для нашей жизни Majoritatea oamenilor de stiinta sunt înclinate să creadă că în timpul nostru este cea mai mare extincţie 6 specii, declanşat de factorul uman. Dispariţie a speciilor - un fenomen normal al naturii, dar oamenii de stiinta estimare, rata actuală depăşeşte naturale 2 - 10 ori. În sălbăticie, unul din trei specii de pe pragul dispariţiei. Nu mai puţin vulnerabile şi o varietate de zone climatice. De exemplu, o zonă de arbuşti mediteraneeni sunt mai ameninţate decât pădurilor tropicale din Amazon.

BR este dificil de calculat. Oamenii de stiinta nu stiu ce numărul total de specii: Potrivit unor surse diverse, cifrele variază de la 5 la 30 milioane. În dulapurile biologice efectuate doar 2 milioane de specii, dintre care doar aproximativ 50.000 sunt sub supravegherea cercetătorilor. Pentru o imagine mai completă a ecologiştilor BR au dezvoltat o Living Planet Index (LPI), care sunt reflectate de datele colectate pe 1686 tipuri de indicatoare în jurul lumii pe baza unor indicii care seamănă cu un stoc. În ultimii 35 de ani, indicele a scăzut cu 28%, ceea ce indică faptul că în cazul BR este situaţia, să-l puneţi blînd, nu este important.

Ce factori au cea mai mare ameninţare la adresa BR? Cea mai semnificativă astăzi este reducerea habitatelor. Agricultura, păşunilor şi urbanizarea zdrobi şi distruge habitatul natural al animalelor terestre. În ocean, navele de pescuit "plug" şi marine agricultura fundul mării devastat mangrove şi alte habitate de coastă sensibile.

exploatarea excesivă a produselor alimentare, medicale şi bio-materialelor este, de asemenea, un efect negativ asupra BR. De pescuit a distrus până la 80% din biomasa de peşte, precum şi defrişarea pădurilor tropicale şi a braconajului a pus multe specii forestiere la un pas de dispariţie. Potrivit Interpol, o înfloritoare în comerţul ilegal plante sălbatice şi de randamentele animalele din profiturile si cifra de afaceri de doar comerţului cu droguri.

Problema rămâne şi poluarea mediului. Extrem de periculoase pesticide invizibile; industrpesticide nnye face puţin utilizaţi pentru durata de viaţă a râului, distrugând în lanţul alimentar. Astfel, mii de păsări de mare şi broaştele ţestoase mor în fiecare an din cauza faptului că corpul lor este gunoi mici din plastic. Apoasă fluxuri contaminate de îngrăşăminte şi de canalizare duce la distrugerea zonelor marine naturale.

Биоразнообразие

Uneori, pericolul vine de la sine, în termen de biomasă BR. Specii-invadatori, cum ar fi apa zambile sau asiatice crap scăpat de sub control, care au exportat în alte colţuri îndepărtate ale planetei. speciilor indigene sunt de multe ori nu pot să reziste concurenţei pentru resursele vitale cu noii veniţi. Insule, care, pentru anumite tipuri de evoluţie nu au avut inca timp pentru a dezvolta mecanisme de protecţie împotriva prădătorilor importate, specii-veniti, eliminând obişnuite pentru habitatul speciilor indigene, sunt o ameninţare reală pentru BR. El se află, cu toate acestea, reţineţi că, aici, nu face întotdeauna fără efectul factorului uman: majoritatea tipurilor de migraţie erau caracter antropice. În plus, este neclar modul în care umanitatea se va imblanzi forma cea mai agresivă de pe pământ - Homo sapiens.

În deceniile următoare mai mult va creşte rolul distructive ale schimbărilor climatice. În cazul în care animalele şi plantele încep să migreze la fondul schimbărilor climatice globale, ele riscă să fie zonelor populate, şi nici instinct de a le spune ce să facă în această situaţie.

Pentru a ilustra valoarea BR, ONU a lansat un proiect internaţional, care va efectua cercetări în diferite domenii ale vieţii (de la polenizarea culturilor agricole pentru economia turismului), ale cărei rezultate ar trebui să fie luate în considerare la luarea deciziilor politice. De uz uman de BR nu este întotdeauna evident, în ciuda faptului că ea - garantarea accesului la apă curată, aer, alimente şi alte "servicii cu caracter personal" Mama Natura. Se crede că beneficiile economice ale BR exagerate, şi care păstrează BR - datoria morală şi estetică a omenirii. Cu toate acestea, economiştii şi argumente similare au putut vedea beneficii concrete: viaţa devine mai implinita si fericita de la înţelegerea faptului că BR nu este în pericol.

Sursă


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.