Ce este memoria?

/ Vizionări: 16718

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


memorie În istoria de oameni importanţi care au avut o memorie fenomenală. Comandantul Alexandru Suvorov, Cirus, regele persan, şi Alexandru Macedon, Iulius Cezar a ştiut în persoană şi în numele tuturor soldaţi - până la 30 de mii de oameni. Akademik Ioffe Avram din memorie pentru a utiliza tabelul de logaritmi. Filozoful Seneca avut capacitatea de a repeta din memorie până la 2 mii de cuvinte ... Vorbind de limba ştiinţifice, de memorie, - o funcţie a psihicului, este de a consolida, conservarea şi reproducerea ulterioară de informaţii, experienţă, sentimente, şi componente procedurale (aptitudini şi obiceiuri).


Tipuri de memorie
memorie auditive aminteste ceea ce auzim. Vizual - ceea ce vedem. Haptic aminteste ating. amintesc experienţe emoţionale şi sentimente. O scurtă aduce aminte numai pentru o perioadă scurtă de timp. Pe termen lung - pentru mult timp.

Ce determină calitatea de memorie?

Calitatea de memorie şi speranţa de viaţă intelectuală depinde de nutritie. Ca tot corpul, creierul este compus din elemente ce provin din alimente.

Ce substanţe sunt celulele creierului necesare pentru a menţine o memorie bună?
Acizi graşi nesaturaţi. Printre ele este o treime din creier. Ei îmbunătăţi circulaţia sanguină. Cele mai bune surse de grasimi "bune" - in, de măsline, soia, rapita, floarea soarelui, ulei de arahide, de peşte de specii marine.

Carbohidratii furniza glucoză - "combustibil" de neuroni. Aşa-numitele "lent" carbohidraţi găsite în mâncăruri din cereale şi legume (cu excepţia morcovi si sfecla).

Proteine. Acest animal proteine. Acestea conţin aminoacizi că trupurile noastre nu sintetiza. Sursele lor principale - peşte, cereale şi leguminoase.

Vitamina B - lideri de reîncărcare a creierului si a sistemului nervos.

Vitamina E este necesară pentru energie şi, împreună cu vitamina A pentru a proteja celulele. Vitamine joacă un rol cheie în procesul de memorare, şi ele sunt întotdeauna necesare. Cuprins în pâine cu brânză, mazăre, nuci, hrişcă şi alte cereale.

Minerale şi oligoelemente. În memoria de fier importante, magneziu, zinc pentru concentrare. Surse: mere verzi, piper bulgară, stafide, caise uscate.

FACT
Greutate a creierului este de numai 2-3% din greutatea corporală, dar consumă aproximativ 20% din energia obţinută din alimente.

HANDY
Viteza de activitate mentală stimulează elemente, cum ar fi potasiu şi calciu. În cele mai intense momente ale vieţii în dieta dumneavoastră este util pentru a include brânză şi roşii, şi brânză telemea cu prune si caise uscate.

Poftă bună şi să rămână sănătos!

De Natalia Kulida
l-navigator.ru