ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce este o casă pasivă? (+Video)



Ce este o casă pasivă? (+Video)

 

 

Când vorbim despre o casă pasivă, ne referim la casa pasivă energetic, în care  costurile pentru încălzire sunt neînsemnate.

Această casă este de fapt independentă energetic. În casă pasivă pierderile de  căldură constituie doar 15-25 kW pe an la un metru pătrat. Dacă vom compara cu o casă de cărămidă construită pe timpurile lui Stalin, pierderile sunt de 250 - 350 kW la un metru pătrat pe an. Încălzirea casei pasive este necesară numai atunci când temperatura exterioară scade sub semnul zero.

Istoria caselor eficiente energetic s-a început în oraşul german Darmstadt.

 

Ce este o casă pasivă?

Faţada de nord a unei case pasive din Darmstadt, raionul Kranihshtayn. Foto: W. Feist.

Anume aici  a organizat Institut Passive House  dr. Wolfgang Feist. În 20 de ani de îmbunătăţiri în domeniul tehnologiei, la institut a fost realizată o activitate majoră pentru a investiga factorii care influenţează controlul de temperatură (atât pe durata construcţiei, cât şi în timpul exploatării clădirii). Cunoştinţele acumulate au permis caselor pasive să devină populare, nu numai acasă, în Germania, dar, de asemenea, în multe ţări occidentale. In timpul construcţiei caselor pasive sunt utilizate cele mai avansate structuri şi materiale, precum şi cele mai recente dezvoltări în domeniul echipamentului. Pierderi de energie sunt minimale.

 

Ce este o casă pasivă?

 

La ziua de azi, astfel de case în Europa sunt cele mai avansate, judecând după nivelul de confort, consumul de energie, clima interioară în încăpere.

Casele pasive menţin automat o temperatura confortabilă şi umiditate, iar aerului din interior corespunde standardelor EU7. În casă pasivă omul începe să se simtă confortabil din primele minute.

Aerul proaspăt, curat şi cald, pardoseala caldă (fără căldură artificială) şi pereţii calzi provocă iluzia aflării într-o zi de vară la munte. Noi petrecem mai mult de 50% din viaţă în locuinţe proprii, şi un mediu de viaţă confortabil în interiorul casei pasive are un efect benefic asupra sănătăţii umane şi prelungeşte viaţa.

 

Ce este o casă pasivă?

Aerul proaspăt, curat şi cald, pardoseala încălzită


Popularitatea caselor pasive în Europa este în creştere pentru că în presa occidentală au apărut numeroasele comentarii privind beneficiul astfel de case pentru persoane care suferă de alergii.

Un rol considerabil a jucat şi reducerea costurilor de construcţie a caselor pasive până la nivelul caselor convenţionale, care a devenit posibil cu dezvoltarea construcţiei de masă şi datorită perfecţionării tehnologiei de echipament ingineresc şi lucrărilor în construcţii.

Baza casei pasive este un nivel ridicat de etanşeitate a construcţiilor de protecţie,  izolarea lor termică îmbunătăţită, care este de câteva ori mai mare decât standardele actuale.

 

Ce este o casă pasivă?

 

De asemenea, sunt folosite efectul de acumulare a căldurii, energia solară, energia pământului, ventilaţia de evacuare cu curăţirea aerului introdus şi recuperarea căldurii, soluţii arhitecturale de planificare (orientarea corectă  conform părţilor lumii,  roza vânturilor, alegerea formei eficiente energetic, amplasarea energetică corectă a zonelor tampon, etc.). Marea majoritate a ferestrelor casei pasive sunt îndreptate la sud şi acest lucru redă un aflux mare de lumină şi energie chiar şi în latitudinile nordice.

Soarele este o sursă suplimentară de căldură

Singurul lucru de care au nevoie astfel de case - asigurare cu energie electrică într-un volum ordinar (10 kW pentru un apartament sau casă) şi alimentaţie cu apă. Acest lucru este suficient pentru aprovizionare cu apă calda şi rece, ventilaţie,  gătit, încălzire şi aer condiţionat.

Această casă nu se teme de întreruperi neaşteptate de energie în timpul iernii. La temperaturi de -15 ° C casa pasivă răceşte doar cu 1 ° C pe zi. O astfel de eficienţă termică poate fi obţinută datorită  zidurilor masive de sprijin care acumulează  căldura, plăcilor de beton armat la parter, precum şi punţilor între etaje.

În timpul iernii rece, exploatarea  unei case pasive cu două etaje, cu o suprafaţă de  160 de m² va costa 14 500 kW, inclusiv 9200 kW pentru încălzire. Costurile lunare vor fi de aproximativ 935 de ruble. Şi dacă veţi utiliza pe timp de noapte acumulatoare de căldură electrice, cheltuielile vor scădea până la 700 de ruble pe lună. Totodată, costurile în case din blocuri sunt chiar şi mai mici.

Casa pasiva este încălzită de convectoare electrice. La dorinţă, casa poate fi echipată cu surse de energie suplimentare, cum ar fi un şemineu, cuptor, pompa de căldură, colectorul solar pentru încălzirea apei,centrala electrică eoliană, panouri solare, etc.

Acum putem face bilanţul şi repeta toate avantajele casei pasive:
 
economică - consumul redus al energiei economiseşte banii;
ecologică – casa are nevoie doar de energie electrică, apă, emisiile nocive în atmosferă lipsesc;
confort intern - clima interioară unică creează o atmosferă de confort;
independenţă energetică - această casă poate fi construită chiar şi în câmp, departe de reţelele de gaze şi cele termice.

 

 

 

 

Sursa: konstryktorov.net

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 15 noiembrie 2011 14:01
Vizualizări: 5347

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
136
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
148
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
120
Mahatma Gandhi nu are nevoie de nicio prezentare. În India, numele său este înconjurat de aceeași venerație cu care sunt...
137