ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ce înseamnă mulcirea solului și pentru ce este necesară?




Pentru început să clarificăm ceea ce este exact mulciul. De fapt, mulciul este un strat de acoperire al solului împotriva soarelui, eroziunii și uscării.

 

Pentru ce este necesar să mulcim solului? În primul rând, în scopul de a proteja și a îmbunătăți proprietățile sale.

 

 

Mulcirea solului este o modalitate eficientă de a crea un mediu sănătos pentru plante. Să comparăm starea solului cu utilizarea mulcilor și fără aceştea.

Una dintre metodele standard ale grădinarilor este procesul de afânare a solului. Cineva foloseşte sapa, altcineva - cultivatorul. De ce se face acest lucru? Mai întâi de toate, pentru a se evita compactarea solului, a despica bulgării,etc. Se consideră că acest lucru este benefic pentru plante. Poate că acest lucru şi este valabil, însă numai până la primele ploi.

Ce se întâmplă cu acest pământ în timpul ploii? În primul rând, el se transformă în glod și după uscare se compactează, devenind o crustă densă impenetrabilă. Și ce facem noi mai departe? Corect, din nou afânăm solul.

 

Мульчирование почвы. Что это и зачем оно нужно?

 

Ca urmare, fertilitatea acestui pământ scade constant, plantele au nevoie de udare abundentă şi se îmbolnăvesc uşor. Acest pământ este dăunător pentru plante și mai mult seamănă cu un deşert stâncos.

Într-un mediu sănătos - plante sănătoase! În primul rând ar trebui să avem grijă să creăm un mediu sănătos pentru creşterea plantelor. În acest lucru ne va ajuta mulcirea solului.

 

Мульчирование почвы. Что это и зачем оно нужно?

 

Principalele avantaje ale mulcirii solului

  • Se menţine solul afânat, care nu numai că păstrează umezeala, dar de asemenea o produce. Din cauza diferenţei de temperatură, în mulci de două ori pe zi se formează roua. Se reduce evaporarea, ceea ce scade frecvența udării.
  • Mulciul realizat din material organic susţine activitatea vitală în sol, deoarece creează condiții favorabile pentru existenţa organismelor vii și putrezind, se transformă într-o sursă de nutriţie pentru ele.
  • Un strat de mulci de 15-20 cm oferă o protecție împotriva buruienilor.
  • Aceste beneficii sunt deja suficiente pentru a începe mulcirea solului pe terenul dvs.

 

Mulciul pote fi organic sau anorganic. Mulciul organic este ca şi orice material natural: iarba, paie, rumeguş, ace de pin, frunze, etc., Mulciul anorganic: pietriș, materiale pentru acoperișuri, polietilena, spanbond, precum și alte materiale nețesute.

Mulciul organic se descompune treptat și cu timpul trebuie să fie înlocuit. Poate că acest lucru este în dezavantajul său, dar pe de altă parte, procesul de descompunere a mulciului este transformarea lui în humus și anume - în stratul de sol tensioactiv. Și e doar spre binele nostru.

Cât priveşte mulciul anorganic, este bine să-l utilizăm între paturi, în apropierea potecilor, etc. Dacă aveți nevoie să pregătiţi o parcelă de teren pentru un nou pat, care este inundat cu iarba de pir, pur şi simplu acoperiţi-o cu bucăți de polietilenă neagră, fixate cu pietre sau scânduri. Peste două săptămâni sub polietilenă nu va mai rămâne nici-un fel de pir

 

 

Sursa: zemledelie.tk

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 19 martie 2013 15:32
Vizualizări: 29363

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
100
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
115
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
85
Mahatma Gandhi nu are nevoie de nicio prezentare. În India, numele său este înconjurat de aceeași venerație cu care sunt...
126