Ce nu ştiai despre pomul de Crăciun: ce aduci în casă odată cu bradul

/ Vizionări: 2590

Новогодняя елка: что вы о ней не знаете

Brazii de Crăciun ne aduc în case aproape 25.000 de insecte, potrivit unor cercetători norvegieni.

Aceste insecte ies din hibernare odată cu intrarea bradului în casele noastre călduroase, relatează ibtimes.co.uk şi Le Figaro.

Toate soiurile de acarieni proliferează chiar sub ochii dumneavoastră, în sufragerie, în pomul de Crăciun.

De ce organismul are nevoie de hrană?
De ce organismul are nevoie de hrană?

Numarul lor poate atinge 25.000 de fiecare brad, susţin cercetătorii de la Universitatea norvegiană din Bergen, care au realizat o analiză pe această temă.

Cercetarea explică faptul că aceste insecte, aflate în hibernare, „se trezesc în momentul în care pomul ajunge în camerele încălzite" şi că, „simţind această căldură şi lumină, cred că a venit primavara şi revin şi ele la viaţă".

„Este ceva care vine de la sine", explică Vincent Houis, agronom la Asociaţia franceză a pomului de Crăciun natural. Brazii sunt o bucată de natură şi evident că sunt „populaţi" cu tot felul de mici insecte, care nu sunt cu nimic periculoase, explică acesta, citat de Le Figaro.

Bjarte Jordal, specialistă în insecte la Universitatea din Bergen, încearcă să liniştească publicul, o dată cu publicarea acestei cercetări: pe de o parte, aceste creaturi microscopice sunt majoritatea invizibile şi nu se amuză cu tropăitul prin alte părţi în afara pomului, pe de altă parte şi plantele noastre de apartament conţin tot felul de mici creaturi care, iată, pînă acum nu au dat dovadă de nocivitate.

 

Sursa: moldovenii.md