Ce nu știai despre antioxidanți

/ Vizionări: 2154

Ce nu știai despre antioxidanți

Toată lumea știe că antioxidanții sunt capabili să neutralizeze radicalii liberi din organism și să țină astfel anumite boli departe. Acești compuși mai ascund însă o mulțime de secrete.

Cum acționează exact

Nitraţi, pesticide şi alte substanţe nocive, ce se conţin în fructe şi legume (Video)
Nitraţi, pesticide şi alte substanţe nocive, ce se conţin în fructe şi legume (Video)

Radicalii liberi sunt molecule instabile rezultate din oxidarea celulară. Deși prezența radicalilor liberi a fost legată de apariția unor afecțiuni serioase, precum boli cardiovasculare și cancer, nu înseamnă automat că toți radicalii liberi sunt „răi”. Negativă este cantitatea crescută de radicali liberi, acumulați în organism. Antioxidanții reușesc să combată excedentul de radicali liberi.

Sunt diferiți

Orice moleculă care te protejează împotriva proceselor de oxidare poate fi un antioxidant. Asta include vitaminele, flavonoizii, polifenolii – în total, există 8.000 de tipuri de compuși antioxidanți. Însă nu toți acționează în același mod, iar antoxidanții de un anume tip nu pot suplini acțiunea specifică a unui oxidant de alt tip. Prin urmare, e nevoie să-i furnizezi organismului o largă varietate din acești compuși, printr-o dietă variată.

Nu doar fructele conțin antioxidanți

Nu doar fructele conțin antioxidanți, ci și o mulțime de legume și alimente comestibile: fasolea, nucile, semințele, cerealele integrale. Ceaiurile conțin antioxidanți, la fel și anumite plante folosite sub formă de infuzie, macerat sau suc.

Suplimentele nu ajung

O mulțime de producători își fortifică produsele cu suplimente din acești compuși, ca să atragă clientela. Totuși, nu te baza numai pe aceste suplimente, dacă vrei să ai un organism sănătos. Cantitățile de antioxidanți provenite din aceste surse sunt mici.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137