Ce nu ştim despre porumb?

/ Vizionări: 3306

Чего мы не знаем о кукурузе? 

 

Portland a interzis folosirea pesticidelor care omoară albinele
Portland a interzis folosirea pesticidelor care omoară albinele

Aspectul ecologic al studierii proprietăţilor benefice ale porumbului, recent a atras atenţia oamenilor de ştiinţă britanici. Conform datelor lor, planta secretează în sol substanţe unice, atrăgînd astfel bacteriile necesare. Şi ele, la rîndul lor, produc substanţe nutritive pentru cereale, care sunt laolaltă toxice pentru multe microorganisme.

 

Faptul, că rădăcinile unor plante secretează compuşii care atrag bacteriile, a fost cunoscut o lungă perioadă de timp. Conform datelor ecologice, solul în jurul rădăcinilor este de 100 de ori mai des populat de bacterii, decît solul liber. Acest lucru se datorează faptului că bacteriile atrag acizii şi zahărul, care sunt sursa lor de energie şi de nutriţie.

 

Чего мы не знаем о кукурузе? 

 

Efectele miraculoase ale porumbului fiert
Efectele miraculoase ale porumbului fiert

Cît priveşte porumbul, ultimele studii au arătat, că în afară de hidrocarburi convenţionale şi acizi, planta secretează molecule de benzoxazinoidă (Bxs). Cercetătorii sugerează , că porumbul produce aceste substanţe pentru a proteja frunzele de paraziţi. Apariţia Bxs, în solul ecologic provoacă microorganismele să producă în mediul înconjurător fosfor, fier şi alte materiale necesare.

Savanţii intenţionează să studieze toate bacteriile care trăiesc în jurul rădăcinilor de porumb, pentru a înţelege care este impactul benefic pentru creşterea plantelor.

Trebuie de remarcat că aceste studii au fost efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Sheffield, care se află în Marea Britanie.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.