Ce trebuie să ştim despre Teflon

/ Vizionări: 9724
Tag-uri: ,

Ce trebuie să ştim despre Teflon

 

Ce trebuie să ştim despre TeflonDacă aveţi deja o tigaie-minune, în care este atât de uşor de prăjit, şi care se curăţă atât de uşor, atunci mai aveţi şi un pretext pentru îngrijorare.

Potrivit rezultatelor testărilor, teflonul, dacă este încălzit peste temperatura de 360 grade Celsius, emană acid perfluorooctan - un agent cancerigen periculos.

Informaţii de la Wikipedia:

"Cea mai bună aplicare a acidului  este producerea teflonului, Nafionului, si altor materiale rezistente la foc şi la umiditate (inclusiv cele utilizate pentru fabricarea îmbrăcămintei).

Uleiul vegetal pe tigaie este otravă!
Uleiul vegetal pe tigaie este otravă!

Mulţi ecologişti consideră PFOA /PFOS  o combinaţie foarte periculoasă şi indeamnă  la interzicerea utilizării şi producerii sale, însă giganţii industriei (de exemplu, DuPont), folosind-o în procesul de fabricaţie, neagă totul.

A foat efectuată evaluarea toxicităţii de acid. Testele de 90 de zile pe şobolani, hrăniţi cu o doză de 2 mg / kg / zi, au dus la numeroasele încălcări ale funcţiilor corporale, pierderea în greutate, convulsii şi moarte.

Au fost dovedite proprietăţi cancerigene. Acestea au fost confirmate de statisticile, efectuate în decurs de 37 de ani, privind decesele lucrătorilor la uzina companiei 3M în Alabama. Conform acestor statistici, probabilitatea  cancerului vezicii urinare a crescut de 13 ori".

Potrivit Environmental working group, acid perfluorooctanic contribuie la moartea canarilor, iar la omeni provoacă simptomele, asemănătoare gripei.

Conform institut de cercetare UCLA, această substanţă cancerigenă dăunătoare, de asemenea, contribuie la infertilitate.

O consolare pentru proprietarii vaselor de teflon este faptul că temperatura de încălzire de 360 de grade este atinsă, nu atât de des. Cu toate acestea, mai bine să nu riscăm, şi să renunţăm la timp la acestea.

 

 

Sursa