Ce trebuie sa știm înainte de a cumpăra un ananas?

/ Vizionări: 2310

Ce trebuie sa știm înainte de a cumpăra un ananas?

Ananasul se gaseste in comert, insa calitatea este de foarte multe ori indoielnica sau exista diferente mari fata de cel transportat cu vaporul sau cel cu avionul. Fructele care vin pe calea aerului la noi in tara sunt recoltate la timp, cand sunt coapte, iar astfel detin un gust aromat, sunt zemoase si carnoase.

Fructele exotice care se vinde la un pret mai mic sunt aduse de regula cu vaporul, sunt culese inainte de termen si se mai coc in timpul “calatoriei”. Din cauza aceasta gustul se deterioreaza si devine usor acrisor.

Ananasul ar trebui sa aiba la cumparare o aroma intensa, iar in pulpa fructului sa ramana urma daca apasam usor cu degetul. Cu alte cuvinte aceasta nu trebuie sa fie foarte tare! Culoarea frunzelor trebuie sa fie verde inchis, iar cea a fructului galben sau chiar portocaliu. Daca frunzele pot fi usor indepartate, atunci inseamna ca ananasul este copt si gata pentru a fi savurat.

Presupunand ca din magazin cumparam un ananas copt nu trebuie sa-l tinem in casa mai mult de 2-3 zile. In cazul in care nu poate fi mancat in intregime, acesta se pastreaza in folie de plastic in frigider.

 

Sursa: gradinamea.ro