Ce trebuie să ştiţi despre transgenice.

/ Vizionări: 9364

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Astăzi, OMG (organisme modificate genetic) sunt cultivate în ţară 21-lea din lume (vezi harta). Aproape 8.5 milioane de persoane sunt angajate în acest sector al agriculturii, majoritatea acestora (aproximativ 60%), în creştere soia transgenice, 24% sunt angajate în cultivarea de porumb modificat genetic, 11% - din bumbac GM, în sfârşit, 5% din cultivarea de rapita modificate genetic.

hartă Dezbaterea asupra industriei agriculturii ecologice GM Excite luminat de Vest a fost un deceniu de când impact negativ dovezi ştiinţifice ale OMG-urilor asupra organismului uman este încă foarte neclară şi ambiguă.

Din fericire, aceasta problema a fost puternic dezbătută în ţara noastră, şi aceasta, sperăm, este un semn sigur de o schimbare pozitivă în conştiinţa de mediu a cetăţenilor ... Astăzi, după un nonagenar nebun, nu sunt puţini care vor fi orb la suspiciune de pui cu miez "picioare Bush" - noi deveni mult mai atent şi mai responsabil în ceea ce mânca şi bea, în care trăim şi ceea ce ne înconjoară.

Ar trebui să avem încredere celor care unii cercetători, avocatii progresului, de aprobare a transgenelor din cauza industriei GM este în primul rând utilă şi promiţătoare pentru viitor de ştiinţă?


Uzina de capital ...

Deci, ce sunt OMG-uri de tine? Acestea sunt organisme vii (în special plante), a cărui structură genetică a fost schimbat pentru a adăuga noi, care nu au fost specifice pentru a le calităţi (rezistenta la anumite boli, dăunători, condiţii meteorologice). Deci, întreprinzător domeniul lucrătorii sunt stabile şi productive mai multe plante, care, în orice altceva, necesită mai puţin de îngrăşăminte pesticide, deoarece conţin protecţie în propriile lor gene modificate.

Mă întreb cum de bază de lucru acelaşi mecanism de inginerie genetică, este posibil acum să se dezvolte astfel de "vârcolaci verde?

Să luăm, de exemplu, cartofii produse prin inginerie genetică. Una dintre principalele ameninţări la adresa acestei culturi - cartofi Colorado larvele gândacului. Este cunoscut faptul că aceste larve nu poartă spiritul de substanţă în lacramioara - de la el, în adevăratul sens al cuvântului lor este paralizat muschii masticatorii. Prin urmare, pentru protecţia la gândacul de Colorado a decis să cultive în mod artificial gena lacramioara, că de multe ori creşte randamentul acestuia. Unii au fost chiar înclinat să creadă că OMG-uri folosind vor fi decise, în sfârşit, problema foametei pe planetă ...

Totuşi, această metodă este şi ei "dezavantaj". Si nu e deloc suferă de foame larvelor de gândacul de Colorado ... Totul este mult mai grave. Deşi dovezi ştiinţifice definitive prejudicii sau beneficiile produselor alimentare modificate genetic la om încă, rezultatele unor studii recente efectuate pe animale, oarecum alarmant.

Un studiu a fost efectuat în Marea Britanie Dr. Pushtai, altul - în Rusia, Institutul de Nutritie. Experimentele au fost efectuate pe soareci de laborator hrăniţi cartofi modificate genetic. Aceste rezultate sunt foarte similare: şobolani au avut loc cu structura celulară ale stomacului şi ficatului (creşterea organelor interne), a schimbat formula (compoziţia chimică) din sânge, reduce greutatea animalelor şi greutatea creierului lor.


... Avem o farfurie?

Cele mai multe dintre transgenelor poate fi găsită în formă de ulei de soia si tot felul de sosuri si ketchup-ul (soia) de producţie americane. Acestea pot fi, de asemenea, un cârnat, pate, chipsuri şi chiar alimente pentru copii, ciocolată şi sifon. Potrivit "Rospotrebnadzor" (organul de stat responsabil de verificare a calităţii bunurilor de consum), inclusiv produse modificate genetic în Rusia, cea mai comună de carne, soia si porumb. În cele mai multe din aceste produse de proteine transgenice este de 70-80%.

Dar problema este că unii producători nu este foarte mândru de curserostranyatsya privind compoziţia produselor sale, mai conştienţi de suspecte pentru un cumpărător grijă să GMI (ingrediente modificate genetic) în produsele alimentare. Deci, în timp ce oamenii de ştiinţă şi apărătorii experimentatorii OMG-uri, spune-ne despre posibilitatea de a folosi fortificatii soia modificate genetic cu vitamina E, în timp ce progresişti miopi economişti susţin că culturi rezistente la căldură GM ar putea fi cultivate chiar şi în condiţii extreme de Africa tropicală şi Australia, care ar fi , să rezolve problema de foame şi de a îmbunătăţi situaţia economică din regiune, am doar speranta pentru a strânge verificare, de control şi legislaţia în acest domeniu.

Este de remarcat că în ţara noastră a făcut deja paşi în direcţia iniţială un control mai bun distribuţia şi vânzarea produselor modificate genetic - în această vară, autorităţile de la Moscova au raportat obligatorii, stralucitori, mari si clare de etichetare a tuturor produselor care conţin material genetic (a se vedea aici) .

Şi în Europa, de exemplu, pentru a obţine permisiunea de a vinde produsele lor, producătorii trebuie să fie supuse unui test obligatoriu de trei luni privind siguranţa, toxicitate (testele efectuate, respectiv pe şobolani de laborator). Şi nu e de mirare, prin urmare, că the produselor modificate genetic sunt de asemenea libere să treacă acest test - pentru ca GM nu conţine toxine şi otrăvuri, şi change their - la the nivel genetic, they sunt mai complexe şi conştiente de impactul lor este still foarte putin. Cu toate acestea, în noiembrie anul trecut un laborator australian, testate GM-mazărea la şoareci experimentale, a dezvăluit alergenicitate sale.


Ecologistii ridica de alarmă

Transgenelor poate schimba complet aspectul florei noastre şi infectarea în cruci şi plante normală a structurii sale genetice modificate artificial, ale căror proprietăţi sunt chiar mai mult nu a fost pe deplin dezvăluite de către oamenii de ştiinţă înşişi! Prin urmare, spre deosebire de unii oameni de stiinta, ecologiştilor, precum şi unele organizaţii agricole, producătorii de alimente ecologice şi asociaţiile de protecţie a consumatorilor se opună cu fermitate de răspândire a plantelor modificate genetic.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru a verifica siguranţa de OMG-uri necesar să se analizeze toxicitate, alergii, stabilitatea a structurii unor astfel de produse. Deci, n-ar strica să reamintească oamenilor de ştiinţă, o abordare la progresul tehnologic, pe care le refuză să fie cobai .. "


În cele din urmă - câteva observaţii utile:

- În Europa, din aprilie 2004 (şi, mai recent ne-am - a se vedea aici), pe eticheta fiecărui produs care conţine mai mult de 0,9% din OMG ar trebui să aveţi grijă să citiţi: "conţine organisme modificate genetic" (sau "ingrediente" adică componente).

- Dar ... nu există nici o obligaţie în acest caz, producătorilor de carne de pui sau de a indica pe eticheta produsului, că el a fost elaborat pe baza de carne de origine animală, hrănite transgenice de soia sau porumb. Garanta că animalul nu este mâncat alimente modificate genetic, poate da numai producătorii de alimente organice, din care pe portalul nostru, a scris în mod repetat.


Sursa: http://www.ecohome.ru