Cea mai periculoasă etapă din viața bărbaților și femeilor

/ Vizionări: 3310

Ученые выяснили самый опасный возраст мужчины и женщины

 

După 40 de ani bărbații trăiesc cea mai periculoasă etapă din viața lor. Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de către un grup de cercetători ai Centrului de Sănătate din Texas în colaborare cu medicii de la Spitalul Central din Helsinki, anunță De-Facto.

 

Potrivit oamenilor de știință, trecînd de 40 de ani, bărbații prezintă un risc crescut de a acuza un infarct. În cazul femeilor, infarctul survine de obicei și pînă la 30 de ani. Infarctul apare la persoanele care întrunesc mai mulţi factori de risc cardiovascular: hipertensiune arterială, diabet zaharat, colesterol crescut, predispoziţie ereditară, fumat, abuz de alcool, obezitate sau sedentarism.

Studiul constată că 60% dintre bărbații care au trecut de un prim infarct au avut un nivel crescut de colesterol, 44% erau fumători înrăiți și 39% acuzau probleme cu tensiunea. Astfel, pentru apariția unui infarct, specialiștii le recomandă bărbaților trecuți de 40 de ani, să apeleze la metode de profilaxie începînd cu vîrsta de 35 de ani.

Aceste metode constau în renunțarea la fumat, păstrarea greutății normale, verificarea colesterolului de cel puțin 2 ori pe an, măsurarea tensiunii. adoptarea unui mod de viață activ(practicarea înotului, mersul pe jos, mersul pe bicicletă).

Cercetătorii au ajuns la această concluzie ducînd observații asupra mai multor pacienți cu vîrste cuprinse între 15 și 49 de ani.

 

 

Sursa: moldovenii.md