ceai fierbinte creşte riscul de cancer esofagian

/ Vizionări: 6000

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

ceai
Un studiu efectuat în nordul Iranului, a demonstrat că utilizarea regulată de ceai foarte fierbinte creşte semnificativ riscul de a dezvolta cancer de esofag.

O echipă internaţională de cercetători a examinat relaţia dintre obiceiul de a bea ceai fierbinte foarte şi a incidenţei cancerului esofagian în rândul locuitorilor din provincia iranian la nord de Golestan, unde incidenţa acestui tip de cancer este una dintre cele mai mari din lume. Studiul a implicat 300 de rezidenţi locale cu un diagnostic confirmat de cancer esofagian şi 571 de persoane din grupul de control. Consumul de ceai negru în ambele grupe, a fost practic la fel si sa ridicat la aproximativ un litru pe zi de persoană.

În comparaţie cu utilizarea de ceai cald (nu mai mult de 65 grade Celsius), ceai fierbinte (65-69 grade) a crescut riscul de a dezvolta cancer esofagian la jumătate, şi foarte fierbinte de ceai (70 grade sau mai mult) - de opt ori. Numărul de consumul de ceai cu privire la riscul de nici un efect. Pentru a minimiza erorile în măsurători, au măsurat temperatura de ceai consumat aproape 50 de mii de rezidenţi locali. Valorile măsurate au variat de la mai puţin de 60 la mai mult de 70 de grade Celsius, şi a confirmat, în general, de reprezentativitate a datelor.

Pe baza rezultatelor studiului, publicat în BMJ, autorii au recomandat pe care îl începe să bea ceai, nu mai devreme de patru minute după fierbere.


/ Poselenia.ru o condiţie prealabilă pentru medportal.ru