Ceai pe bază de plante cu vitamine pentru creşterea hemoglobinei

/ Vizionări: 13770

Ceai pe bază de plante cu vitamine pentru creşterea hemoglobinei

 

Ceai pe bază de plante cu vitamine pentru creşterea hemoglobineiDupă cum am putut observa, problema insuficienţei de hemoglobină astăzi preocupă multă lume. Aşa că aş vrea să împărtăşesc cu voi o reţetă foarte interesantă a ceaiului pe bază de plante cu vitamine, care îmbunătăţeşte sângele, în general, şi, în special, creşte hemoglobina.

Totodată, în pofida dietei vegetariene (sau aproape vegetariene - părinţii soţului consumă produse din carne de patru ori pe an), analize de sânge, inclusiv hemoglobina, sunt foarte bune. Părinţii sunt convinşi că cauza acestui lucru este  utilizarea regulată a ceaiului „de firmă” pe bază de plante cu vitamine.

Compoziţia ceaiului din plante, cu timpul, desigur, se schimbă: ceva se adaugă sau se schimbă, ceva este eliminat, dar partea de bază rămâne aproximativ aceeaşi.

Baza se formează din fructele măceşului. Ţineţi minte că tipurile şi soiurile de măceş sunt diferite, însă cea mai potrivită pentru ceai este planta cu fructe de formă alungită. Înainte de a face o infuzie, striviţi-le.

Componentele suplimentare cu vitamine sunt frunzele uscate de arbuşti fructiferi: coacăza neagră, zmeura, cătina, mure, etc.

De asemenea, ar fi foarte bine (însă nu este obligatoriu) să adăugaţi plante sălbatice colectate în pădure: frunze de căpşuni, de pufuliţe, flori de mierea-ursului, trifoi roşu, rădăcini de brusture, coada-calului, de papadie, talpa gâştei, magheran, pojarniţa, fructe de păducel şi scoruş roşu.

Datorită numărului mare de componente, fiecare din ele este luată în cantităţi foarte mici. Chiar şi măceşul - doar 3-4 boabe la un termos de 1,5 litri.

În concluzie, vrem să menţionăm că în vară, atunci când produsele alimentare şi aşa sunt foarte naturale, variate şi bogate în vitamine, puteţi  să luaţi o pauză în utilizarea acestui ceai, pentru ca organismul să nu să se deprindă cu aceleaşi ierburi.

 

Autor: Elena Kulcenco

Sursa: skazka.nsk.ru