Cehia va oferi Moldovei 840 de mii de euro pentru decontaminarea apei în Lunga şi Mărculeşti

/ Vizionări: 3394

Чешская Республика предоставит Молдове 840 тысяч евро для обеззараживания воды в Лунге и Мэркулештах 

 

Apa din localităţile Lunga şi Mărculeşti, din raionul Floreşti, poluată cu produse petroliere de la baza aeriană ex-sovietică Mărculeşti, va fi decontaminată. Un memorandum în acest sens a fost semnat de către ministrul mediului Gheorghe Șalaru și directorul Agenției Cehe pentru Dezvoltare, Michal Pastvinsky.

 

Prima dronă pentru pasageri a fost scoasă la vînzare în Cehia (VIDEO)
Prima dronă pentru pasageri a fost scoasă la vînzare în Cehia (VIDEO)

Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2013-2015 și are ca scop îmbunătăţirea stării mediului înconjurător, biodiversităţii şi reducerea impactului asupra sănătăţii umane în zona de nord a ţării.

Pentru decontaminarea terenurilor poluate cu produse petroliere de la fosta bază militară de aviaţie Mărculeşti, Republica Cehă va acorda Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de aproximativ 840 000 de euro.

Proiectul dat prezintă o continuare a proiectului "Remedierea contaminării cu produse petroliere de la baza aeriană ex-sovietică Mărculeşti", implementat ca o primă fază. Activităţile desfăşurate în timpul primei faze au inclus un studiu detaliat al contaminării, testul pilot al tehnologiilor de remediere relevante şi instalarea a două staţii de remediere staţionare.

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137