Cel mai bătrân maratonist

/ Vizionări: 3424

 

Cel mai bătrân maratonist - Faudzh Singh (porecla - "uraganul în turban"). Data nașterii: 1aprilie 1911.

 

El a împlinit 101 ani, dar continuă să alerge și este într-o formă fizică excelentă. În 2011 Faudzh Singh, a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai bătrîn maratonist, care a trecut un maraton complet la vârsta de 100 de ani.

În ultimii 10 ani el a stabilit 12 recorduri mondiale, europene și britanice.

 

«Ураган в тюрбане» — 101-летний марафонец из Индии

 

Zilnic el aleargă 16 km, mănâncă o dată pe zi puţine legume cu ghimbir şi curry, bea un pic de ceai. Într-un interviu a relatat despre cum este uimit de faptul că britanicii de aceeaşi vârstă, duc un mod de viaţă sedentar, consumă alimente grase și dau vina pentru starea lor proastă de sănătate pe vârstă. În prezent, Faudzh Singh s-a mutat la Londra, dar el continuă să fie optimist, pozitiv, ajută oamenilor şi consumă alimente sănătoase. Hindusul crede că nu ar trebui să ne facem griji pentru lucruri inutile şi să ne confruntăm cu stresurile.

"Dacă sunt lucruri pe care nu le puteți schimba, nu vă îngrijoraţi pentru ele", - spune Faudzh Singh - "Bucurați-vă de viață și evitaţi oamenii răi".

5 reţete de fericire de la Faudzh Singh

1. Pentru a fi fericit, trebuie mai întâi de toate să aveţi o inimă mare!

2. Gândirea pozitivă și oamenii care sunt pasionaţi de ceva şi merg înainte, îmi dau putere și mă fac fericit.

3. Accept cu recunoștință tot ce mi-a fost trimis de Creator.

4. Majoritatea pensionarilor din Marea Britanie, nu respectă dieta și se deplasează cu maşina, ceea ce îi face bolnavi şi nefericiţi. Eu nu sunt gata să stau pe loc. Prin urmare, eu aleg, zâmbesc mereu și mănînc mult ghimbir şi curry.

5. Eu nu mă gândesc la mine ca la un om bătrân. De îndată ce îmi voi permite să mă uit la mine ca la un om bătrân, voi pierde totul. Vîrsta e doar în minte.

 

«Ураган в тюрбане» — 101-летний марафонец из Индии

 

 

Sursa: greenplaneta.org