Cel mai ecologic tren din lume pe bază de hidrogen

/ Vizionări: 1732

Cel mai ecologic tren din lume pe bază de hidrogen

Germania a prezentat Coradia iLint — un hydrail unic, un tren ecologic pur „pe abur” cu zero emisii. Primele călătorii ale pasagerilor cu acest tren sînt preconizate pentru decembrie 2017.

Trenul Coradia iLint funcționează pe baterii Li-Io, care obțin energie din elemente din hidrogen inslatate pe acoperișurile trenului.

Supraproducţia energiei solare în Germania
Supraproducţia energiei solare în Germania

Lîngă rezervorul cu hidrogen lichid se află generatorul pentru transformarea energiei chimice în electrică. În lista instalațiilor se mai află acumulatorul, dirijat de un sistem „deștept” al consumului de energie. Singurul produs secundar este apa, care ajunge în atmosferă sub formă de aburi.

Coradia iLint dezvoltă o viteză de pînă la 140 km/oră, parcurgînd 800 km pe zi.

Este curios faptul că hidrogenul pentru trenuri este livrat de întreprinderile, în care în cadrul producției chimice el este transformat într-un reziduu. Iar dacă anterior hidrogenul era ars, atunci în prezent el este utilizat în alte scopuri.

Ecovillage Ziben Linden, Germania (Partea I)
Ecovillage Ziben Linden, Germania (Partea I)

Нydrail de asemenea, soluționează și problema poluării fonice, ceea ce este actual mai ales pentru oamenii, ale căror locuințe sînt amplasate lîngă calea ferată. Trenul pe hidrogen face mai puțin zgomot cecît cel cu diesel – se aud doar bătăile roților și a rezistenței aerului.

Este o invenție a companiei franceze Alstom pentru înlocuirea trenurilor diesel, care circulă pe liniile regionale ale Germaniei fără electrificare. Savanții au studiat timp de doi ani posibilitatea utilizării hidrogenului în calea ferată, la fel ca și utilizarea lui în transportul cu autobuzele și automobilele.

Noul mijloc de transport va funcționa pe linia feroviară Bukstegude Bremenforde-Bremerhaven-Cuxhaven.

După testarea cu succes vor mai apărea încă 14 trenuri „pe abur”. Așa că dacă planificați să vizitați această țară – să mergeți numaidecît cu noul tren!

 

Sursa: rodovid.me