Cel mai mare catamaran pe panouri solare PlanetSolar a acostat în Londra, finalizând studierea Curentului Golfului

/ Vizionări: 3182

Pe 3 septembrie PlanetSolar a acostat în Londra. Sosirea PlanetSolar pe râului Tamisa este finala unei expediții științifice de colectare a măsurilor fizice și biologice din întreg Curentul Golfului (Gulf Stream). Cercetătorii de la Universitatea din Geneva (UNIGE ) aşteaptă cu nerăbdare datele colectate pentru a examina în detaliu interacțiunea dintre ocean și atmosferă.

Крупнейший в мире катамаран на солнечных батареях PlanetSolar

Anterior, în luna iunie a acestui an, catamaranul PlanetSolar, alimentat cu energie solară, a fost implicat într-o expediție științifică pentru a colecta datele Curentului maritim Gulf Stream. Potrivit cercetătorilor, PlanetSolar a oferit o oportunitate unică de a studia apele golfului fără emisii de carbon, deoarece nava se deplasa  exclusiv pe motoarele electrice alimentate cu energie solară. Pentru expediție PlanetSolar Turanor a fost echipat cu noi senzori, inclusiv analizor de aerosoli capabil de a determina efectul aerosolilor asupra schimbărilor climatice și calitatea aerului.

Крупнейший в мире катамаран на солнечных батареях PlanetSolar

Înainte de a finaliza expediţia în Londra, PlanetSolar Turanor a făcut o serie de opriri în întreaga lume, inclusiv Miami, New York, Boston, Halifax și St. John's în Canada.

Крупнейший в мире катамаран на солнечных батареях PlanetSolar

Pe PlanetSolar au fost instalate două motoare electrice care primesc energie de la celulele fotovoltaice cu o suprafață totală de 537 metri pătraţi, permiţând vasului de 31 metri lungime și 15 metri lățime să se deplaseze cu o viteză medie de 5,3 noduri, deși viteza maximă este aproximativ de 14 noduri.

Крупнейший в мире катамаран на солнечных батареях PlanetSolar

 

Sursa: vk.com

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137