Cel mai vechi oraș european a fost construit de strămoșii noștri (+Video)

/ Vizionări: 2410

 

Древний город

 

În Bulgaria, pe teritoriile care erau locuite de traci, strămoșii moldovenilor de astazi, au fost descoperite vestigiile celui mai vechi oraș din Europa, afirmă arheologii.

Bulgarii au interzis fumatul în spaţiile publice
Bulgarii au interzis fumatul în spaţiile publice

Săpăturile arheologice din nord-vestul Bulgariei, în apropiere de Varna, au scos la lumina zilei construcții din piatră, vîrsta cărora, potrivit experților, este de circa 6700 ani.

După cum a menționat conducătorul grupului de oameni de știință Vasil Nikolov, este vorba despre cele  mai vechi și cele mai mari clădiri din piatră, păstrate în Europa pînă în prezent. Ruinele au fost descoperite pe malul Mării Negre, la 50 km de Varna. Potrivit datelor preliminare, civilizația a existat aici circa 500 de ani. Ea a început să decadă odată cu seceta severă care a afectat zona și a oprit extracția de sare.

Datarea completă și exactă a sitului arheologic va fi efectuată la Oxford, împreună cu oameni de știință americani. Aceasta va dura aproximativ un an. Apoi, rezultatele cercetării arheologilor și istoricilor vor fi publicate in cele mai prestigioase reviste internaționale, a adăugat profesorul Nikolov.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137