Cele mai populare atracții din Georgia

/ Vizionări: 18014

 

Georgia este o țară foarte pitorească și exotică, în care tradițiile seculare sunt strânse, dar foarte grijuliu legate de modernitate. Este o țară în care monumentele de arhitectură au păstrat starea aproape iniţială și sunt gata să încânte la nesfârşit turiștii, fiind totodată un obiect de mândrie pentru localnici. Nimerind odată în această țară însorită, vă veţi îndrăgosti de ea pentru totdeauna. Vă propunem să ne bucurăm împreună de o selecție a celor mai renumite atracţii din Georgia.

 

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

1. Tbilisi vechi

Renovarea recentă a vechiului Tbilisi, a costat destul de scump, dar a fost justificată, deoarece orașul a devenit principala atracția turistică din Georgia. Partea veche a oraşului atrage turiştii cu acoperișurile sale vechi din țiglă, străzile înguste pietruite și terasele sculptate. Traseul turistic include cetatea Narikala, "Podul Păcii" și multe alte locuri istorice.

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

2. Biserica Gergeti

Biserica Gergeti este situată pe malul drept al râului Chkheri, la poalele Muntelui Kazbegi. Acest altar a fost construit în secolul al XIV-lea și este singurul templu cu cruce şi cupolă din regiunea Khevi. Se consideră că atunci când țara se confruntă cu timpuri grele, toate comorile și relicvele din Mtskheta, au fost aduse aici. În timpurile sovietice biserica a fost închisă, iar acum este restituită Bisericii Ortodoxe Georgiene.

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

3. Svaneti superioară.

Svaneti superioară, este vestită prin monumentele arhitecturale celebre și peisajul frumos. Printre monumente pot fi distinse turnurile rezidențiale construite în secolele IX-XII. De asemenea, în această regiune există multe biserici ortodoxe vechi. Svaneti superioară, face parte din lista obiectelor Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

4. Piața Libertăţii din Tbilisi.

Piaţa Libertăţii este situată chiar în centrul capitalei Georgiei, este una dintre cele mai mari pieţe din Tbilisi. Inițial, zona a fost numită în onoarea lui Ivan Paskevici - general rus care a cucerit Erevanul. Până în 1991 pe piaţă se înălţa statuia lui Lenin, însă în 1991, statuia a fost demontată și a fost instalată statuia Sf. Gheorghe.

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

5. Uplistsikhe.

Clădirile au fost construite în perioada pre-creștină, Uplistsikhe este oraşul-cetate în peșteră, situată pe malul stâng al râului Kura, la 15 km de Gori. Se consideră că acest oraș a fost un centru cultural, politic, religios prosper. Perioada de glorie a oraşului a avut loc în sec. IX - XI (ulterior el a fost cucerit de către mongoli). Face parte din atracțiile Georgiei, ca un monument unic al istoriei.

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

6. Khertvisi.

Cetăţile Khertvisi au fost construite în perioada cuprinsă între sec.X și XIV. Potrivit legendei, regina Tamara a organizat un concurs pentru a proiecta cele mai bune turnuri. Rivalitatea a izbucnit între maestru și ucenicul său, însă acesta din urmă a depășit maestrul, care zdrobit de durere a sărit la marginea turnului și s-a înjunghiat cu un cuțit. Două tuneluri în partea de est a cetății duc spre râu: unul - pentru transmiterea veştilor și altul - pentru alimentarea cu apă.

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

7. Muzeul Etnografic. Tbilisi.

Muzeul acoperă 52 de hectare de pământ la vest de Lacul broaştelor ţestoase din Tbilisi și găzduieşte diferite expoziţii, aduse aici din toata Georgia. Sunt distincte 14 zone etnografice: Kartli, Samegrelo, Adjara, Abhazia, Svaneti, Khevsureti, Kakheti, Meskheti Javakheti, Guria, Imereti, Racha Lechkhumi și Osetia. Fiecare zonă este o ilustrare perfectă a diversității etnografice din Georgia.

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

8. Podul Păcii. Tbilisi.

După cum puteți vedea, mai multe atracţii din Georgia se află exact în Tbilisi. Podul Păcii pietonal a fost construit de către arhitectul italian, Michele De Lucchi. Una dintre caracteristicile podului este acoperișul în formă de arc. Podul oferă priveliști uimitoare ale vechilor ziduri de cetăți, biserici și alte clădiri istorice.

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

9. Vardzia.

Vardzia-Khertvisi, este o mănăstire rupestră care combină peisajele unice, bogăția culturală și patrimoniul istoric. Vardzia este un loc grozav pentru a vizita satele stâncoase, în care s-a păstrat pictura rupestră medievală.

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

10. Cetatea Gori

Situată în inima orașului Gori, cetatea cu același nume se înalţă pe un deal, la vest de muzeul Stalin. Cetatea Gori reprezintă o citadelă ovală cu porți puternice. Din partea de sus a dealului se deschide o vedere spectaculoasă a peisajului înconjurător, în special, în culori portocalii ale apusului de soare.

 

Самые популярные достопримечательности Грузии

 

Vizitând atracţiile turistice din Georgia, nu ar trebui să vă limitaţi la această listă, există alte locuri demne de atenţie, unde puteți afla multe lucruri interesante.

 

 

 

 

Sursa: lifeglobe.net