Centrala electrică solară de 100 MW la Vatican

/ Vizionări: 2588

Vaticanul este alimentat cu energie solară la 100%.

Солнечная электростанция на 100МВт в Ватикане

 

300 de hectare de teren italian (lângă Santa Maria di Galeria) sunt alocate pentru centrala electrică solară care generează 100 MW, ceea ce este suficient pentru a furniza energie electrică la 40.000 de case. Vaticanul cu cei 826 de rezidenți permanenți și o suprafață totală de 0,44 de kilometri pătraţi chiar nu are nevoie de aşa cantitate de energie electrică (chiar și super-puternicul Radioul Vatican consumă de nouă ori mai puțină energie decât va fi produs), prin urmare statul catolic intenționează să exporte surplusul de energie în Italia - cu atât mai mult că conform legii italiene în scopul de a subvenționa energia "verde", energia soarelui produsă este achiziționată de la producător la o rata crescută.

Солнечная электростанция на 100МВт в Ватикане

Foto: acoperişul sălii de conferințe Paul VI. Când acoperișul de teracotă a început să se prăbușească și a venit timpul de reconstrucţie, s-a decis să se înlocuiască întregul număr de țigle pentru 2400 de panouri solare, identice după culoare, formă și mărime. 

Солнечная электростанция на 100МВт в Ватикане

 

Sursa: vk.com

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137