Centrul geotermal: economii pentru gigant

/ Vizionări: 3086

Centrul geotermal: economii pentru gigant

 

Compania Land Securities, unul dintre cei mai mari operatori din Marea Britanie de pe piaţa imobiliară, a echipat un nou centru de comerţ şi de divertisment din Londra cu un sistem inovator geotermal, care serveşte pentru încălzirea şi răcirea clădirii.

Sub clădirea centrului comercial One New Change au fost traşi 60 km de conducte - suficienţi pentru a înconjura 140 de ori faimoasa roata de observare London Eye. Sistemul serveşte la transferul căldurii între centru şi sol, precum şi cu apele subterane în două fântâni, care sunt la o adâncime de 150 de metri.

 

Centrul geotermal: economii pentru gigant

Legea seacă și consecințele acesteia
Legea seacă și consecințele acesteia

One New Change -  nu este prima clădire în Land Securities, echipată cu un sistem de încălzire geotermală şi aer condiţionat, dar acest proiect dezvoltat şi implementat în comun cu compania Geothermal International este cel mai mare.

Centrul comercial de o suprafaţă de mai mult de 50 mii de metri pătraţi găzduieşte 60 de magazine şi restaurante, precum şi numeroase încăperi cu birouri, în care pot lucra circa 3000 de angajaţi.

Arhitectul Jean Nouvel, care a proiectat One New Change, i-a redat o imagine futuristă care se potriveşte perfect cu peisajul local, respectând unul dintre principiile de bază de planificare urbanistică din Londra - asigurarea priveliştii Catedralei Sf. Paul.

Se aşteaptă că sistemul geotermal va salva în facturile de electricitate circa 300 mii de lire sterline pe an.

 

 

Sursa: rf-energy.ru cu link pe Popular Mechanics


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.