cenuşă de lemn ca îngrăşământ

/ Vizionări: 81100

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

древеная зола cenuşă de lemn este un bun de potasiu şi de îngrăşăminte fosfat de sol acid sau neutru. În plus faţă de potasiu si fosfor, care sunt situate în cenuşă într-o accesibilă formă uşor pentru plantele, cenuşă zburătoare contine calciu, magneziu, fier, sulf si zinc, precum şi mai multe oligoelemente nevoie de legume, plante perene, precum şi de fructe şi pomi ornamentali.

Cenuşă nu conţine clor, asa de bine sa de a aplica în conformitate cu plantele, negativ reacţiona la clor: căpşuni, zmeură, coacăze, cartofi. Varza şi de diferite tipuri de cenuşă proteja împotriva bolilor cum ar fi hernie şi înnegrirea tulpinilor. Receptive la introducerea acesteia şi castraveţii, dovleceii, dovlecii Bush. Doar adăugaţi 1-2 linguri de cenuşă în orificiu când plantare butasi sau un pahar pe metru pătrat în plasture sapat. Când transplantare ardei, vinete şi roşii se adaugă 3 linguri de cenuşă în gaură şi se amestecă cu solul, sau care furnizează sol tratate 3 căni pe metru pătrat.

Este benefic pentru introducerea de groapă de aterizare cenuşă şi trunchiuri de copac de cireşe şi prune. O dată la 3-4 ani, este util să se hrănească cenusa lor. Pentru a face acest lucru, perimetrul coroana face adâncime canelură de 10-15 cm, care este turnat cenuşă sau turnat cenuşă soluţie (2 cesti de cenusa într-o găleată cu apă). Santuri imediat sigilat cu pământ. Pe arbori maturi randament de aproximativ 2 kg de cenuşă *. Raspunde bine la cenuşă tufişuri de coacăze: sub fiecare Bush face trei cesti de cenuşă şi sigilat imediat în sol.

Pentru a face îngrăşământ lichid luate din cenusa de 100-150 g pe galeata de apa. Soluţia, amestecând continuu, se toarnă cu atenţie în canelurile şi imediat sigilate cu solul. În conformitate cu rosii, castraveti, varza contribuie aproximativ o jumătate de litru de soluţie pe plantă.

Utilizaţi cenuşă de lemn şi opudrivaniya şi stropire a plantelor de paraziţi şi boli. plantelor cenuşă Opudrivayut în primele ore ale dimineţii, roua, sau pre-le stropiţi cu apă curată. Soluţie pentru fabrica de prelucrare este pregătit după cum urmează. Se toarnă apă fierbinte 300 g de cenuşă cernută şi se fierbe 20-30 minute. Supa de campion, filtrată, diluată cu apă până la 10 de litri, şi se adaugă 40-50 g de săpun. Plante pulverizat pe timp de noapte pe vreme uscata. Pentru disiparea de melci şi de melci de cenuşă uscată Scatter din tulpinile şi în jurul plantelor lor preferate.

Pe soluri grele face cenusa pentru a săpa în toamnă şi primăvară, dar în nisip lumina - doar în primăvară. rata de aplicare - 100-200 de grame pe metru pătrat *. Cenuşă fertilizes solului şi alkalify, creează condiţii favorabile pentru activitatea vitală a microorganismelor solului, în special de azot de fixare bacterii. cenuşă solului creşte vitalitatea de plante, pe care le iau repede rădăcini în incizie şi mai puţin rău.

Efectele de cenuşă continuă la 2-4 ani de la introducerea în sol.

În 1 lingura contine 6 grame de cenuşă, din sticlă tăiate ceaşcă - 100 g, o jumătate de litru se poate - 250 g în bancă litri - 500 g de cenuşă. A se păstra cenuşa colectată la un loc uscat, ca de umiditate duce la o pierdere de potasiu şi oligoelemente.

Autor: Irina Lukyanchikov (Belarus)

Informaţii: древеная зола Zola este diferit în compoziţia chimică în funcţie de tipul de lemn. Proporţiile aproximativă a macro majore (azot, fosfor, potasiu) în cenuşă:

Ash creşte sol alcalin, deci nu ar trebui să facă pe sol alcalin (pH 7de mai sus), precum şi sub-plantă atsidofily (azalee, camelii, rhododendron, afine, merisoare, Heather, etc)

Utilizarea cenuşă în loc de var alcalinizarea pentru compost, interspersing straturi ei de organice. Cenuşă ajută la menţinerea unui mediu favorabil pentru microorganisme.

Nu utilizaţi cenuşă, împreună cu îngrăşăminte de azot (gunoiul de grajd proaspăt, sulfat de amoniu, azotat de amoniu, uree), deoarece acestea ar pierde efectul lor. Ingrasaminte azota ar trebui să se aplice de a debarca cel puţin o lună după introducerea de cenuşă.

Nu utilizaţi cenuşă de la gunoi, pictate sau tratate lemne, cărbuni. Acest cenuşă pot conţine substanţe chimice potenţial periculoase şi metale grele.

Întotdeauna protejaţi ochii, mâinile şi sistemul respirator, care lucrează cu cenuşă.

Nu abuzati cenuşa ca îngrăşământ. Prin creşterea sol alcalin, frasin, ceea ce face dificilă pentru plante la accesul la substanţe utile în sol, şi va face mai mult rău decât bine.

* În multe surse în limba engleză a recomandat suma maximă permisă de cenuşă: 86 grame (mai puţin pahare gros) de cenuşă pe metru pătrat de sol de un an.

Sursă


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.