Chevon consuma 35 tone de apa/zi pentru forarea primei sonde de explorare a gazelor de sist

/ Vizionări: 2950

Шеврон потребляет около 35 тонн воды / день для бурения  скважины сланцевого газа

 

Chevon va consuma 35 tone de apa pe zi pentru forarea primei sonde de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui, se arata se arata in documentul depus de Chevron la Consiliul Judetean Vaslui, citat de Mediafax.

Gasland — un film despre impactul extragerii gazelor de șist (Video)
Gasland — un film despre impactul extragerii gazelor de șist (Video)

Potrivit sursei citate necesarul de apa va fi asigurat din surse externe, si nu din panza freatica, in baza unui contract semnat cu o firma autorizata. Apa va fi transportata cu cisternele si depozitate in rezervoare ce vor fi amplasate in incinta platformei betonate.

Pe suprafata aferenta instalatiei de foraj va fi montata o geomembrana care va asigura impermeabilitatea solului”, sustin in documente reprezentantii firmei Chevron.

Prima sonda de explorare va fi amplasata in extravilanul comunei Pungesti, la 650 de metri de localitatea Silistea si 950 metri de satul Pungesti. Suprafata totala pe care se va intinde platforma de extractie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adancime de 3.000 de metri.

Compania a primit toate avizele necesare de la autoritatile statului pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea.

 

Sursa: green-report.ro

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137