China a refuzat să plătească taxa pe emisiile de carbon

/ Vizionări: 2814

China a refuzat să plătească taxa pe emisiile de carbon 

 

2012 — hibridarea completă a automobilelor în China
2012 — hibridarea completă a automobilelor în China

Guvernul chinez a interzis companiilor aeriene ale acestei ţări să plătească taxele pentru emisiile de gaze cu efect de seră. Într-un comunicat emis luni de către Administraţia aviaţiei civile a Chinei se menţionează că transportatorii chinezi nu trebuie să participe la schema impusă de către Uniunea Europeană.

Începînd cu 1 ianuarie, în UE a fost introdusă o taxă specială: toate companiile aeriene, care circulă în spaţiul aerian european, trebuie să achiziţioneze cote pentru emisiile de carbon.

Cu toate acestea, autorităţile de la Beijing au declarat că consideră aceste norme necorespunzătoare Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice şi au sugerat celor de la Bruxelles să-şi finalizeze propunerile. Anterior, autorităţile europene au anunţat că nu vor permite accesul în aeroporturile din UE pentru aeronavele acelor transportatori care nu îndeplinesc cerinţele de achiziţionare a cotelor.

Volumul taxelor pentru companiile aeriene din China au fost estimate la peste 120 mil. dolari anual.

Anterior, împotriva introducerii taxelor pentru emisiile de gaze cu efect de seră s-au pronunţat Rusia, India şi Statele Unite ale Americii. Americanii au încercat să conteste decizia Uniunii Europene. Însă, instanţa supremă de judecată a decis că Bruxelles-ul are dreptul să solicite tuturor transportatorilor care zboară în Europa să plătească impozit pe emisiile de carbon.

 

 

Sursa: noi.md