China, cu generozitate «stropeşte» în domeniile lor cu îngrăşăminte

/ Vizionări: 3848

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Китай щедро «посыпает» свои поля удобрениями

Cu resurse limitate şi terenuri de creştere a populaţiei (care deja au ridicat la 1.34 miliarde de oameni China). Intensitate agricole de producţie a crescut semnificativ în comparaţie cu-mi ani 80. Astfel de "ameţitor" de succes în agricultură Ceresc a fost realizat prin utilizarea unor cantităţi mari de îngrăşământ. În 2007, China turnat pe domeniile lor de 32.6 milioane de tone de îngrăşăminte azotate, care este 191% mai mare decât în 1981.

Dozele mari de îngrăşăminte cauza de degradare a solului Marii Chinei Câmpia şi cauza daune extrem de mari pentru a ecologiei din regiune, inclusiv provoacă eutrofizarea apelor naturale organisme, precum şi de eroziune, care poate fi 35 ani, în general, să părăsească de sud-est a ţării, fără terenuri arabile (nu este surprinzator, China cred despre cumpararea terenului în străinătate).

Introducerea unor doze mari de îngrăşământ cauze "acidificare" a solului (reducerea pH-ului), schimbarea radical componenţa speciilor şi abundenţa de organismele din sol. Din 1980 până în 2008, pH-ul solului a terenurilor agricole din China a scăzut cu o medie de 0,13, şi domeniile în care producţia este cultivat pentru pH-ul de export a scăzut la 0,30.

Un număr mare de produse agricole din China este de o calitate îndoielnică şi în Rusia. "Comercianţii" cumpere produse fermierii chinezi literalmente pentru mărunţiş (preţul de achiziţie a unor legume este de 1 rublă pe kilogram), în Rusia, costul de producţie agricolă crescut de zece ori.

Sursă