Chopsticks

/ Vizionări: 4628

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Chopsticks Fiecare chinez la şcoală ştie despre "patru mari invenţii", că ţara sa a imbogatit umanităţii. Acest praf de pusca, busola, hârtie şi imprimare. Dar indiferent cât de neoficial în această serie este o descoperire cincea - betisoarele.

Înapoi în cel de-al 15-lea î.Hr. străini care au vizitat "Regatul Mijlociu", se minunau politeţe ale locuitorilor săi. Aceştia au fost uimiţi că chinezii "mânca, fără a atinge mâinile la alimente." Chopsticks incluse în viaţa de zi cu zi mult mai rapid decât altele tacâmuri, reflectate statutul social al proprietarilor. Oamenii de rand au mancat cu betisoarele din bambus. Oamenii mai bogaţi, au fost din lemn de santal. Ştiu şi comercianţii produselor alimentare livrate in gura cu betisoarele din fildeş. Dar împăratul şi guvernatorii lui invocate bagheta de argint. Se credea că acestea întuneca la contactul cu otravă, şi poate avertiza proprietarul despre pericolul. În chineză, de origine din fiecare membru al familiei bastoane, desigur, întotdeauna ca periuţele de dinţi sale. Dar în afacerea de catering a fost întotdeauna cel mai rau .. Folosit bastoane aruncat într-un bazin de apă. Apoi, el prevăzute între cele două prosoape, de mai multe ori laminate la cald şi apoi intra în acţiune. Igienic o astfel de metodă este foarte discutabilă.

Chopsticks Betisoarele au devenit o parte integrantă a vieţii de zi cu zi, în multe naţiuni din Asia. În special, un simbol al prosperităţii economice postbelice, care a simţit prima rezidenţi în Japonia, apoi - în Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Singapore, şi 80-e - China a devenit prima modernizat de 35 de secole betisoarele. Japonia a fost prima versiune de-reîncărcabile din lemn non bastoane conectate printr-o singură concluzie. Clientul îl împarte, asigurându-vă că, înainte de ele nu au un folosite. Cu toate acestea, creşterea radicală a standardelor de igienă a transformat impact negativ asupra mediului. China consumă acum 45 miliarde de perechi de betisoarele de unică folosinţă, şi chiar 15 miliarde de perechi de exporturile către Japonia. Pentru a le face, tăiem mai mult de 30 milioane de copaci. În Japonia populaţia este de zece ori mai mic decât în China. Cu toate acestea, betisoarele de unică folosinţă pe care o consumă 25 miliarde de perechi pe an. Adevărat, lemn pentru acestea sunt importate din Rusia si China. Între timp, tendinţa de creştere în China, de inundaţii au fost rezultatul defrişărilor excesive în cursul superior al râurilor. Acestea au creat o campanie de masă împotriva consumului de lemn betisoarele de unică folosinţă. Unii folosesc pentru interzicerea utilizării lor, aşa cum a făcut, Coreea de Sud în 1995.

Astazi, aproape o treime din omenire se bucură de betisoarele.
Pentru multe secole în Asia de Sud-Est au luat cu betisoarele.

Mai întâi de toate, a fost convenabil: Wanderers nu sunt utilizate pentru a efectua tacâmuri, deoarece bastoane uşor de tăiat din orice pom.
În al doilea rând, este util: nu poti lua alimentare cu betisoarele decat poti sa mesteci.
În al treilea rând, de bună: după cum a susţinut de către medici specializaţi în acupressure chinezi, o persoană care utilizează în timpul mesei de pranz sau cina cu betisoarele, masaje timpul mesei de aproximativ 40 de puncte vitale pe de o parte.

medicii japonezi susţin că acei copii care a început să mâncaţi cu betisoarele, sunt în curs de dezvoltare mult mai rapid decât cei care mănâncă cu o lingură (la copii folosind bastoane în curs de dezvoltare rapid competenţe de motor).

În ţările est-au tije şi importanţă simbolică. Ele sunt date pentru tineri casatoriti ca simbol al armoniei şi separate, precum şi a copiilor - pentru a-lea zi 100 după naştere, în ziua în care primul eşantion de orez.


l-navigator.ru
iclub-china.com