Cinci dintre cele mai eficiente antibiotice naturale

/ Vizionări: 9548

Пятерка лучших природных антибиотиков

 

Hrean

Rădăcina de hrean conţine ulei de muștar și enzime. Astfel, cînd pisăm rădăcina ambele substanțe se contopesc sub influența oxigenului și formează uleiul de muștar.

Acesta este un antibiotic natural puternic care luptă împotriva bacteriilor din cavitatea bucală, nasului  şi gâtului.

În timpul tratamentului pentru traheită, bronșită, tusei de durată: se amestecă 1 lingură de hrean ras cu 3 linguri de miere și se lasă să se macere. Consumaţi zilnic cîte o linguriţă de 5 ori pe zi, amestecul trebuie să fie dizolvat în gură.

În timpul cistitei, uretritei: 1 ling. de hrean ras se toarnă 1 cană cu apă clocotită, se acoperă timp de 5 minute. Beaţi zilnic 3-4 pahare de acest ceai.

Пятерка лучших природных антибиотиков

 

Afine

Afinele funcționează pe principiul unui puternic agent antibiotic și antiviral, curățind vezica și tractul urinar de bacterii dăunătoare. Este un antioxidant excelent, bogat în substanțe care protejează celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Afinele și merișoarele de munte sunt indispensabile pentru tratamentul răcelilor. Sunt un mijloc unic datorită proprietăţilor bactericide. În plus, acționează ca diuretic și substanţă antiinflamatoare.

Pregătirea infuziei: afinele sau merișoarele de munte se amestecă cu zahăr (3:1). La 2 ling. se toarnă  0,5 litri de apă caldă. Băutura curativă este gata!

Пятерка лучших природных антибиотиков

Epoca de aur a antibioticelor se apropie de sfîrșit – ele vor deveni ineficiente în viitorul apropiat
Epoca de aur a antibioticelor se apropie de sfîrșit – ele vor deveni ineficiente în viitorul apropiat

 

Usturoi

Usturoiul ajută la eliminarea bacteriilor dăunatoare, paraziţilor intestinali şi viruşilor din sange, organelor interne și ale tractului respirator. Acesta scade tensiunea arterială și previne dezvoltarea trombilor. Usturoiul are proprietăţi anti- cancerogene şi anti-oxidante datorită cărora organismul este curățat de substanțe nocive.

Un căţel de usturoi conține mai mult de 400 de componente utile. Aceste componente reduc nivelul de colesterol din vasele sangvine şi înlătură celulele glioblastomului multiform (cauza cancerului la creier), distrug bacilul difteriei, tuberculozei şi helicobacterul (cauza ulcerelor gastrice), elimină paraziţii intestinali.

Lichiorul de usturoi pentru o sută de boli

Bacteriile se unesc pentru un război cu antibiotice
Bacteriile se unesc pentru un război cu antibiotice

Într-o sticlă transparentă se pun 12 căţei de usturoi, fiecare împărțit în 4 părți. Se toarnă trei pahare de vin roșu. Se acoperă și se pune pe partea însorită a ferestrei  timp de două săptămâni. În fiecare zi, se amestecă de 2-3 ori. Apoi se strecoară şi se toarna într-o sticlă de culoare inchisa.

Consumaţi 1 ling. de 3 ori pe zi timp de o lună.

Este o cură miraculoasă pentru a elimina sarea din organism, pentru a îmbunătăți eficiența capacităţii de muncă, purifica sangele, îmbunătăţi imunitatea, pentru întărirea ţesutului vaselor sangvine. Fortifică mult inima, purifică sângele și tonifiază întreg organismul. Elimină excesul de grasime şi imbunătăţeşte metabolismul. Indispensabil în bolile aparatului genital la femei. Exclude toxinele dăunătoare din organism.

Пятерка лучших природных антибиотиков

 

Busuioc

Busuiocul reprezintă un excelent antibiotic natural. Datorită proprietăților sale dezinfectante şi bactericide protejează organismul împotriva multor infecții.

Angina

La 250 ml de apă clocotită se pun 4 lingurițe de frunze mărunţite, se fierbe timp de 20 minute. Se răcoreşte, strecoară și se clătește gâtul de2-3 ori pe zi cu acest decoct cald.

Conjunctivita, inflamarea pleoapelor

Se toarnă 2 linguri de busuioc la 500ml de apă fiartă, se infuzează şi este lăsat să  se răcească, se strecoară. Se fac comprese la ochi şi se bea jumătate de pahar înainte de masă de 2-3 ori pe zi.

Dureri de cap

Se amestecă uniform busuioc, salvie şi roiniţă, la 1 linguriță din acest amestec se toarnă 200 ml de apă clocotită, se infuzează timp de 20 min. După ce strecurăm, se adaugă  1 ling. de miere şi se bea cu înghiţituri mici. După 30 de min. durerea va dispărea. Această infuzie de asemenea, calmează şi ameliorează anxietatea crescută.

Пятерка лучших природных антибиотиков

 

Afinele vinete

În aceste boabe se conține aspirină naturală, care reduce durerile și elimină efectele inflamaţiei cronice. Afinele de asemenea acționează ca antibiotice prin blocarea bacteriilor în tractul urinar, contribuind astfel la evitarea dezvoltării infecției.