Cine a fost iniţial: oul sau găina?

/ Vizionări: 3540

Cine a fost iniţial: oul sau găina?

 

Cine a fost iniţial: oul sau găina?

Oul, benefic sau dăunător pentru organism?
Oul, benefic sau dăunător pentru organism?

Se pare că în timp ce am lipsit, a fost rezolvată dilema, care preocupă minţile umanităţii încă din vremurile când această minte s-a format. Ce a apărut de la început: oul sau găina? Şi dacă anterior întrebarea se rezolva, în mod decisiv, în favoarea oului, acum superioaritatea este de partea găinii.

Demonstrând o abordare ştiinţifică pentru rezolvarea acestei probleme pur logice, cercetătorii din Anglia şi Scoţia au modelat la supercomputerul HECToR procesul de formare a oului de găină. Ei şi-au dat seama, că rolul cheie în acest proces aparţine proteinei ovokledinin -17 (OC-17), care, la rândul său, se poate forma doar în organismul de găină.

Deci, se dovedeşte că la început a apărut găina, care apoi s-a ouat. Şi acest lucru este minunat, dar de unde a apărut această primă găină, dacă nu din coajă de ou?

În general, tema paradoxurilor  cu o “logică neclară”, la care se referă şi dilema despe oul şi găina, este destul de interesantă. Ei bine, răspunsul este dat.  Dar ce să facem cu chestiunea privind prioritatea materiei  sau conştiinţei? Poate într-una din următoarele note Greenward vom încerca să clarificăm acest lucru.

 

 

Sursă