Cine aleargă trăieşte cu 6 ani mai mult

/ Vizionări: 5548

Cine aleargă trăieşte cu 6 ani mai mult 

 

Cei care aleargă regulat au o speranţă de viaţă cu circa şase ani mai mare, potrivit rezultatelor unui studiu prezentat recent. O alergare de una-două ore şi jumătate pe săptămînă, împărţită în două-trei şedinţe, este suficientă, conform cercetătorilor citaţi de 20minutes.ch.

 

Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol

Bărbaţii care aleargă regulat adaugă în medie 6,2 ani la speranţa de viaţă, iar femeile, 5,6 ani, arată cifrele unui recent studiu. 

Pînă să ajungă la această concluzie, cercetătorii au studiat 20.000 de bărbaţi şi femei, din 1976. Dr Peter Schnohr s-a ocupat de efectele alergatului, ca să afle dacă sunt pozitive sau negative. Unii cred că această formă de mişcare este nefastă pentru persoanele de 40 - 50 de ani de constituţie normală. Practicarea frecventă a alergării prelungeşte speranţa de viaţă. Vestea bună este că nu trebuie făcut un efort prea mare pentru a culege roadele.

Cercetătorii au descoperit că una-două ore şi jumătate pe săptămînă ajung, repartizate în două- trei şedinţe, pentru a avea maximum de efecte pozitive. Se recomandă o alergare uşoară sau medie.

 

 

Sursa: moldovenii.md