Ciorba de plastic

/ Vizionări: 3446
Tag-uri: ,

ПЛАСТИКОВЫЙ СУП

 

În imensitatea marelui ocean există un vârtej subtropical ce învolburează aidoma acelor ceasornicului. Această zonă este un fel de deșert în ocean, foarte săracă în pești mari, sau mamifere. Acolo se găsesc doar deșeuri. Milioane de tone de moloz – o groapă colosală ce navigă în derivă încet pe întinderile Oceanul Pacific.

"Curentul vârtejului a format două insule de "gunoi": secțiunea de est situată între Hawaii și California, suprafața ei depășește de două ori dimensiunea statului  Texas, și depozitul de deșeuri de sud-vest situat la est de Japonia.

Această " Insulă Mare de gunoaie", de o suprafață de 1,800 000 km 2 formată din 90 % de plastic, colectează cu sârguință întreaga omenire!

Din cauza abundentei maselor de descompunere apa în zonă este saturată cu hidrogen sulfurat, prin urmare vârtejul Pacificului de Nord este foarte sărac în organismele vii. Aici nu există nici pești mari, nici mamifere sau păsări. Nimic în afară de coloniile zooplanctonului.

► Sub efectul razelor solare gunoiul se descompune în granule.

► Granule absoarbă din gunoi toxinele și se transformă în otravă.

►Zooplancton mănâncă aceste pelete.

Oceanele lumii se transformă într-o dezordine din plastic (video)
Oceanele lumii se transformă într-o dezordine din plastic (video)

► Peștii mănâncă zooplancton.

► În cele din urmă toată această otravă nimerește în stomacul omului ...

Dacă consumatorii nu vor limita utilizarea plasticului care nu se procesează, în următorii 10 ani, suprafața "supei de gunoi" se va dubla și va amenința nu numai Hawaii, dar toate țările din regiunea Pacificului. În general țările încearcă să " ignore" problema. Depozitul de deșeuri nu semănă cu o insulă normală. După consistență ea se aseamănă cu o "supă" - fragmente de plastic plutesc în apă la o adâncime de la unul la sute de metri. În plus, mai mult de 70 la sută din plastic se cufundă în straturile de jos, astfel încât nici nu putem imagina exact cât de multe gunoaie s-ar putea acumula. Deoarece plasticul este transparent și se află chiar sub suprafața apei, din satelit "marea de polietilenă", nu poate fi văzută . Gunoiul poate fi observat doar de pe coverta unei nave sau la scufundare în apă.

 

ПЛАСТИКОВЫЙ СУП