Cît de mult pot fi păstrate semințele fără a li se pierde calitatea?

/ Vizionări: 1838

Как долго можно хранить семена без ущерба для качества?

Mulți grădinari își fac propria bancă de semințe, pentru ca în caz de criză să poată menține soiurile naturale, dar nu hibrizii. Acest lucru e ușor de făcut, cu ajutorul informației necesare privind păstrarea semințelor…

Vîrsta semințelor se calculează din momentul colectării lor. Unele culturi nu se păstrează impecabil, deoarece termenul de valabilitate a țelinei și păstîrnacului este de doar un an. S-ar părea că acestea se înmulțesc greu. Total greșit. Dacă nu colectați semințele de păstîrnac, ele pot deveni o adevărată problemă în grădină. Și invers, castraveții cu valabilitatea lui de pînă la opt ani, are nevoie de grijă și protecție.

Revizuind rezervele de semințe, trebuie de ținut cont de termenele de valabilitate a păstrării semințelor. Acestea pot fi extinse, dacă păstrați semințele în frigider. Dar înainte de păstrare, ele trebuie uscate. Totuși, e bine să țineți cont de următoarele termene de valabilitate:

Harbuzul, zămosul, dovlecelul, castraveții, dovleacul – 6-8 ani,

Bobul, mazărea, fasolele, porumbul – 5-6 ani,

Anghinare, varza, ridichea, napul, sfecla, roșiile, sparanghelul – 4-5 ani.

Vinetele, ceapa, prazul, morcovul, salata, spanacul, cicoarea – 3-4 ani

Ardeiul, pătrunjelul, rubarba, mărarul, măcrișul – 2-3 ani

Păstîrnacul, țelina – 1-2 ani

 

Sursa: garden.hozvo.ru


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137