Clădirea cu amprenta de carbon zero construită în Hong Kong

/ Vizionări: 2576

Здание с нулевым углеродным следом в Гонконге

 

Clădirea ZCB ( Zero Carbon Building) cu amprenta de carbon zero este prima astfel de structură construită în Hong Kong. Designerii au încercat să reducă la minimum consumul de energie. Principalele sale caracteristici sunt următoarele: utilizarea pachetului etanș de căldură, ventilație naturală, transformarea deșeurilor în biodiesel, colectarea apei de ploaie și exploatarea panourilor fotovoltaice. Sistemul de monitorizare avansat gestionează automat toate tehnologiile de alimentare a clădirii fără a utiliza o cantitate suplimentară de energie – toată  energia consumată se produce tot aici.

Compania Valgreens va construi în SUA primul centru comercial de retail cu amprenta de carbon zero
Compania Valgreens va construi în SUA primul centru comercial de retail cu amprenta de carbon zero

Compania Ronald Lu & Partners a proiectat clădirea cu strategii de design pasiv, inclusiv orientarea spre soare, o consolă mare pe acoperiș , ventilație naturală care asigură o răcire pasivă în vara și încălzire naturală în timpul iernii. Grădina în jurul clădirii atenuează zgomotul produs de trafic, mai mult de 50 % din suprafață este înverzită, ceea ce permite folosirea apei de ploaie și minimizarea efectul de insulă de căldură. Pe acoperiș sunt instalate panourile solare care produc electricitate pentru clădire. Deșeurile de ulei utilizat la gătit sunt reciclate în biodiesel. Apa de ploaie și  scurgerile de asemenea sunt colectate și prelucrate. Sistemul inteligent este utilizat în mod eficient pentru managementul construcției, energia neutilizată poate fi returnată la rețea.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137