Clădirea cu voalul verde — soluție ecologică pentru adolescenți cu probleme

/ Vizionări: 3018

Зеленая вуаль для дома

 

Organizația non-profit WEAVE (Working to Educate, Advocate and Empower ) a fost fondată în anul 1974, în sudul Sydney, ca un serviciu de asistență și protecție a tinerilor. Părinții care locuiesc în zona cu o reputație proastă au creat grupul de inițiativă pentru a sprijini tinerii hoinărind pe străzi pe timp de noapte. În acest răstimp organizația a crescut considerabil: colectivul ei numără acum 34 de persoane, ea oferă o gamă largă de programe educaționale pentru tineri.

În ultimii 15 ani biroul organizației este situat în fosta toaletă publică din parcul Waterloo, reamenajată în acest scop, a cărei pereții exteriori anterior au fost mâzgălite în mod constant cu graffiti. Dar a finisat reconstrucția radicală a clădirii după planul dezvoltat de o firmă locală curajoasă Collins & Turner , care a oferit organizației un local demn de misiunea sa.

Зеленая вуаль для дома

Influenţa muzicii asupra subconştienţei omului
Influenţa muzicii asupra subconştienţei omului

 

" Ne-am dorit să construim o clădire care ar fi protejată de graffiti și s-ar fuziona vizual cu parc", - a explicat arhitectul proiectului, Hugh Turner. - "Așa s-a născut ideea de a ascunde clădirea în spatele voalului verde din plante". Ideea a fost aplicată sub forma unei structuri de oțel care planează deasupra volumului de beton și cărămidă, ca o coroană.

În formă de o stea cu patru colțuri asimetrice, cadrul clădirii este așezat pe piloți elicoidali de oțel, îngropați în pământ la aproximativ 12 de metri adâncime. Planul a fost realizat cu participarea firmei de consultanță Arup. Ca urmare a faptului că proiectanții au ridicat punctul superior al cadrului cu trei metri deasupra acoperișului vechi, suprafața sa a fost transformată într-o terasă umbrită. Acoperișul de 200 de metri pătrați, la care se poate ajunge de la salonul principal pe scări din grilaj, a devenit un loc preferat pentru întâlniri, expoziții și conferințe.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.