Cladirea parlamentului israelian va fi alimentata cu energie solara

/ Vizionări: 2052

 

Здание израильского парламента будет работать на солнечной энергии

 

 

Acoperisul cladirii parlamentului israelian va fi acoperit cu panouri fotovoltaice, informeaza Globes. Astfel, incepand cu 2014 Knesset ( parlamentul israelian – n.r.) va fi primul parlament din lume care isi va produce singur energia electrica folosind radiatia solara.

Costurile estimate se ridica la 1,7 milioane de dolari.

Inițiativa a fost in discutie de mai multi ani, insa a fost pusa in aplicare dupa ce autoritate de reglementare in domeniul energiei din Israel a permis producatorilor sa foloseasca energia electrica produsa si sa o compenseze in facturile proprii.

Energia solara a devenit foarte accesibila in Israel. Ne aflam la inceputul unui process care va schimba pesiajul urban in urmatorii ani”, a declarat Eitan Parnas, directorul general al Asociatiei pentru Energie Regenerabila din Israel.

Potrivit Globes, acoperisul plat al Knesset-ului este ideal pentru instalatiile fotovoltaice. Pe acesta putand fi construita o instalatie de pana la 1 MW care ar putea asigura un sfert din necesarul de anerie, atunci cand institutia functioneaza la capacitate maxima, sa chiar intreg necesarul in cazul in care activitatile sunt minime.

 

 

Sursa: green-report.ro