Clătite din cartofi

/ Vizionări: 6010

Clătite din cartofi

Clătite din cartofi Într-o zi am fost în vizită la prietenii noştri de la ţară, care ne-au servit la drumul cel bun cu cartofii tineri (la vilă, la părinţi, cartofii tineri încă nu au fost cultivate şi eram foarte bucuroşi pentru acest cadou). Cu această ocazie, ne-am decis să pregătim mâncarea preferată în familia noastră – clătite din cartofi.

    Pentru acei, care nu ştiu, comunic că clătite din cartofi sunt un fel de prăjituri, preparate, de obicei, din cartofi cruzi, raşi prin răzătoare.

Dar de această dată clătitele s-au dovedit a fi neobişnuite, şi chiar, în special, cu totul deosebite.

Pentru tocatură, în primul rând, trebuie să curăţaţi cartofi, mai bine mai mulţi, deorece clătitele prospete se consumă “la noroc”. Cartofii curăţiţi trecem printr-o răzătoare medie – mai bine şi mai comod să faceţi acest lucru într-un castron mare emailat.

Clătite din cartofi Este important să efectuaţi toate manipulările repede, pentru că cartofii la aer se înnegresc şi devin urâţi. După aceea, în tocătura din cartofi se adaugă sare şi/sau făină (sau puteţi să nu adăugaţi). Cu aceasta reţeta de bază se termină.

Dar de data aceasta Serghei a decis să facă clătite într-un mod diferit şi a adăugat în tocătură ciuperci prăjite cu ceapă şi faină din cedru.

După aceasta rămâne să amestecaţi cu grijă "aluatul" şi să prăjiţi clătite pe o tigaie fierbinte în ulei.

 Cu o lingură de masă punem aluatul în tigaie şi îl întindem uşor pe suprafaţă pentru a obţine o turtiţă subţire (cea subţire se prajeşte mai rapid şi mai bine), prăjim clătite pe ambele părţi, şi apoi punem clatite gata grămadă pe o farfurie.

Mâncaţi-le mai bine imediat, fierbinte, cu smântână şi cu un suc de legume sau de fructe.

 

Clătite din cartofi

Gustos de te lingi pe degete!

 

Elena Culicenco

Sursa