CMC a decis: terenul destinat unui obiect comercial să revină în proprietatea Primăriei

/ Vizionări: 1346

На участке парковой зоны в Кишиневе торговый центр построен не будет!

Consiliul municipal Chișinău (CMC) a constatat necesitatea schimbării terenului de pe Calea Ieșilor cu numărul cadastral 0100506045 cu un teren de proprietate publică din domeniul privat al municipiului Chișinău.

Un proiect de decizie în acest sens a fost votat în cadrul ședinței CMC de pe 7 februarie curent, la propunerea președintelui fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid, Vasile Chirtoca, și are drept scop protejarea spațiilor verzi de-a lungul străzii Calea Ieșilor.

Construcția de pe Calea Ieșilor, stopată! (+VIDEO)
Construcția de pe Calea Ieșilor, stopată! (+VIDEO)

Potrivit deciziei, Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a fost împuternicită să identifice variante de terenuri de proprietate publică și să prezinte spre aprobare CMC-ului proiectul de decizie privind schimbul de terenuri, în baza unei evaluări.

Un alt teren din Chișinău, într-o zonă interzisă, îngrădit pentru construcția unui obiectiv comercial (FOTO/VIDEO)

Amintim că, la sfîrșitul lunii octombrie 2017, pe Calea Ieșilor din capitală, chiar în preajma mai multor blocuri de locuit, era pe punctul să înceapă construcția unui obiectiv comercial D+P, în limitele unui teren privat de 700 m.p. Lucrările de construcție aveau loc ilegal, deoarece, în luna iulie a aceluiași an, CMC a aprobat decizia cu privire la stabilirea unor restricții la executarea construcțiilor în interiorul cartierelor locative din municipiul Chișinău, precum și între casele situate de-a lungul străzilor și trotuarelor.

Cum am construit o casă din paie în aşezarea ecologică «Arca» (Video în rusă)

Chiar și așa, toate instituțiile de resort ale Primăriei au dat acceptul pentru ridicarea obiectivului comercial, iar pe 28 august 2017, primarul general interimar de atunci, Nistor Grozavu, chiar a și semnat autorizația de construcție.

Vasile Chirtoca a semnalat imediat problema în cadrul unei ședințe a CMC. El a declarat că Nistor Grozavu nu avea dreptul să interpreteze deciziile luate de CMC.

Continuare: noi.md