colectoare solare cu propriile sale mâini

/ Vizionări: 63052

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

colectoare solare cu propriile sale mâini În cazul în care cerul - soare, şi a lemnului nu are nevoie de
Şi în satul de azi nu se poate face fără apă caldă. De fapt, aşa cum fără el, se spală vasele, sau auto-mobil, să ia un duş sau se spală etaje? Fericit omul a carui casa central, alimentate de la termoficare. Dar satul este - Ed-os. Cum poate fi asta?

Puteţi construi cu siguranţă, o cameră de cazan. Cu toate acestea, va consuma o mulţime de costisitoare, în conformitate cu prezentul co-Aceste zile, de combustibil. Între timp, nu numai în vară, dar chiar şi în sezonul rece de toamna sau primavara, se pot sprijini cu apă fierbinte, fără cheltuieli. Este de ajuns pentru a face un încălzitor de apă, alimentat de la soare. Vom introduce tu la proiect, inginer bulgar Stanislav Stanilovym roata.

Structural nu este prea complex - constă din două rezervoare, depozitare şi prevăzute vodogreyki avankamery.V baza bine cunoscute în principii tehnice. Incalzitor foloseste "efectul de seră".
Razelor solare trece cu uşurinţă prin sticlă şi transformat în energie termică, nu mai poate lăsa spaţiu închis.

În sistemul hidraulic de lucrări efect thermosiphon. Lichid atunci când este încălzit, se ridică, deplasează mai mult de apă rece şi se mută-l la locul de încălzire.

După cum puteţi vedea aici, iar pompa nu este necesar. Si in afara de, "prins" energiei solare este acumulate şi depozitate în instalare pentru o lungă perioadă de timp. Principalele elemente ale unui încălzitor utilizate gata. Pentru cea mai mare parte, acestea pot fi achiziţionate de la magazin, sau ridicati în fier vechi. Vă vom spune despre detaliile dispozitiv de încălzire.

Colectorul este un radiator tubular, într-o cutie, o parte este cu geamuri. Radiator tevi sudate din oţel. Pentru aprovizionare şi de descărcare de gestiune, apă utilizată pentru 1 sau 3 / 4 inch, iar pentru zăbrele - diametrul mai mic de perete subţire, de exemplu, 16h1, 5 mm. Total pentru un grilaj nevoie de 15 astfel de conducte în lungime de aproximativ 1600 mm. Colector Box - o asamblate din lemn, din scânduri de grosime 25-35 mm şi o lăţime de 120 mm. Etaj - placaj sau place extrasolide, armat benzi secţiunea 50x30 mm.
Caseta cu atenţie termoizolante cu spumă de ambalare sau de construcţie, zgură sau vată de sticlă, ambalate la fundul mării. Pe deasupra prelatei de izolare este fixat tabla galvanizata, şi a pus el pe partea de sus a radiatorului. Montate într-o cutie de cleme bandă de oţel.

Ţevi, radiatoare şi frunze de metal pe partea de jos a pictat-o cutie cu vopsea negru mat. În sticlă de sânge sigilate la pierderea de căldură din cauza convecţie a fost minimă. Din exterior, de preferinţă o cutie vopsita in alb sau alta culoare deschisa, pentru a reduce pierderile de căldură de radiaţie.

legătură pentru ţevi - standard, folosind cuplaje, teuri şi colţuri cu etanşare de cânepă, şi vopsea de ulei. Acumulator de căldură este un rezervor cu o capacitate de 200-400 litri. În acest scop, potrivit tobe de oţel. Dacă nu puteţi găsi capacitatea necesară pentru a rezervorului, utilizarea mai mici com-holdele tevi lor într-un singur sistem.

Drive-ul este, de asemenea, de preferinţă, izolat termic. Ideal - adăugaţi capacităţii în doscha-how-ul sau caseta de placaj si umple spatiul de construcţie mezhstennoe spumă, zgură-o, rumeguş uscat sau turbă.

Avankamera conceput pentru a crea o presiune constantă hidraulice în pre-cristale de 80-100 cm coloana de apă. Producătorul poate fi de orice vas adecvat, cu o capacitate de 30-40 litri, de exemplu, un container mare. Avankamera echipate cu un dispozitiv de alimentare, care să îi permită să funcţioneze în mod automat. Lui fundatie - supapa de float, care este folosit pentru a spăla. >
Reasambla boilerul solar, începeţi cu introducerea de depozitare şi avankamery mansarda. Masa apei în ele este de gând să destul de mult, asa ca asigurati să se suprapună plafonului la locaţia dorită au fost suficient de puternic. Avankamera situat în apropiere de unitate, astfel încât nivelul apei în a depăşit nivelul de depozitare la 0.8-1 m.

colectoare solare sunt situate pe partea de sud a casei la un unghi de 35 ... 45 grade faţă de orizontală asta. Instalarea acestora este cel mai bun, astfel că panourile au fost, totuşi, o extensie naturala a acoperişului.

Pentru a conecta elementele vodogreyki într-un sistem unic avea nevoie de doua tipuri de ţevi - "inch-rea" şi "poludyuymovye. Cu acesta din urmă, montat parte de înaltă presiune a sistemului - de la instalaţii sanitare pentru a intra avankamery şi retragerea de apă încălzită dintr-un rezervor.

"Ţevile sunt folosite pentru partea de joasă presiune a sistemului. Eficienţă a instalaţiei în mare măsură depinde de integritate, lipsa de excitaţie sufocante ambuteiaje. Deoarece instalarea de conducte de trata în special cu atenţie. Toate conductele sunt pictate, de preferinţă, o vopsea stralucitoare si atent cu izolarea biciuit-on, le bandaj cu folie de plastic, şi apoi un alt ţesute panglici. Bandajat conducta vykraste, de asemenea, alb.

Piese de completare instalatii de apa printr-o supapa de evacuare, la partea de jos a radiatoare. Atunci sistemul nu are nici lacate de aer. Termină operaţiunea, atunci când o conductă de drenaj avankamery toarnă apă.
Mai mult, avankameru fi conectat la pătrunderea apei şi a deschide supapa de cheltuieli. Nivelul apei în aparat, astfel, începe să scadă până la supapa flotată nu funcţionează. float titularul Ge-Bai poate atinge valoarea optimă.

radiatoare umplut cu apă se va încălzi, chiar şi în vreme acoperit de nori. apa calda, ridicandu-se prin conducte, va da un impuls pentru procesul descris mai sus. Ei o iau de la foarte sus de la şofer.

În cazul în care cheltuielile pe apă, nivelul său din avankamere va cădea. Apoi, supapa de lucru flotorul şi Dolet-l la volum deplin. La noapte, atunci când temperatura ambiantă este mai mică decât cea a apei încălzite, se poate întâmpla ca incalzitor solar se va ... de căldură aer, caldura de pompare în direcţia opusă. Prin urmare, în sistemul hidraulic trebuie să fie prevăzute cu supapă, care împiedică partea din spate de o busola ie. Aceasta trebuie să fie închis în cursul serii. El conduce apa la chiuveta sau sufletul mai bine cu ajutorul de mixere. Această măsură nu este de prisos: în vreme de solare, temperatura apei poate ajunge la 75 de grade. Mixere nu va realiza numai temperatura dorită, dar, de asemenea, pentru a economisi apă fierbinte. Dar dacă productivitatea incalzitor noastre nu sunteţi mulţumit, puteţi creşte, prin introducerea unui lanţ de căldură lovuyu antete suplimentare secţiune. Designul modular permite instalat perfect.

/ Articles/sun_collector/1.jpg


/ Articles/sun_collector/2.jpg

/ Articles/sun_collector/3.jpg
B. gura, un inginer. Revista "Lefty" 5'94.
Dmitri Kobzev.

http://energy.org.ru/