Comisia Europeană oferă 3 milioane € din Moldova pentru depăşirea efectelor secetei.

/ Vizionări: 4432

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

grâu În 2008, Comisia Europeană oferă 3 milioane € din Moldova în cadrul ONU pentru a depăşi efectele unei secete severe în 2007, corespondent al "Noua Regiune", referindu-se la RBC.

Potrivit civile şi a Comisiei Europene la Chişinău, a aproximativ 14 mii de familii de fermieri din Moldova cele mai afectate de seceta de anul trecut, a primit o cereale furajere.

Este planificat ca în săptămânile următoare, sprijinul va fi furnizat cu încă 6 mii de familii, 4200 care locuiesc în Transnistria. Totale planificate de a distribui aproximativ 9 tone de furaje.

Proiectul ONU "Furnizarea de asistenţă tehnică imediate pentru depăşirea crizei secetei in Moldova" a fost lansat în septembrie 2007 şi va dura timp de şase luni. Bugetul său sumele totale la aproximativ 8,5 milioane de dolari.

Proiectul, în plus faţă de CE va finanţa suedeză Dezvoltare Internaţională (SIDA), Agenţia Austriacă de Dezvoltare (ADA), Guvernul Norvegiei, Italia, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA).

Extrem de caldă şi uscată vara anului 2007 a afectat 80% din teritoriul Republicii Moldova, în special în zonele de sud. Guvernul estimează ţară, daunelor cauzate de agro-industrie, a depăşit 1 miliard de dolari SUA, asa ca a apelat la Chişinău tarile straine si organizatii internationale pentru asistenţă.

În dorinţa de a ajuta Moldova să prezinte exprimat Belarus (seminţe evaluate la 100.000 de dolari SUA), compania "Gazprom" (4 milioane de euro), guvern Rusia (partidul de cereale în valoare de aproximativ 6,3 milioane de dolari).

În plus, Chişinăul a primit deja 1 milion dolari pentru Azerbaidjan, 375 de mii de dolari din Polonia, guvernul SUA a alocat agricultorilor din Moldova de seminţe pentru 350 de mii de dolari, dar guvernul ceh a oferit 400 de tone de seminţe.


Chişinău, 11.02 (noua regiune, Viorica Bejenaru)
© 2008, noua regiune - Transnistria "
http://www.nr2.ru/pmr/

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137