Compania Tesla a început să vîndă țiglă solară la un preț mai mic decît cea obișnuită

/ Vizionări: 3644

Компания Tesla начинает продавать солнечную черепицу дешевле обычной

Se pare că compania ce poartă numele savantului Nicola Tesla continuă ideile acestuia. Și anume că Tesla visa să le dăruiască oamenilor energie electrică gratuită. Precum vedeți, dacă noi cumpărăm țiglă, iar aceasta mai generează și electricitate, atunci energia electrică este un bonus la țiglă, deci e gratuită.

Compania a anunțat prețul la țigla sa solară și chiar fără a ține cont de economia energiei, ea trebuie să fie mai ieftină cu 20% decît variantele standarde, afirmă compania. Un metru pătrat va costa $ 235.

Ţigla transparentă de la SolTech Energy va încălzi casa dvs.
Ţigla transparentă de la SolTech Energy va încălzi casa dvs.

Acum un an, compania și-a anunțat planurile de producție a acoperișurilor solare. Una dintre particularități trebuia să fie designul acestora–nu sînt panouri solare tipic negre, ci țiglă decorativă de diferite tipuri, care nu știrbește imaginea casei, dar concomitent oferă și energie.

Deși Tesla și-a anunțat prețurile abia acum, anterior Ilon Mask a promis că țigla lui chiar și la momentul instalării va fi mai ieftină decît țigla obișnuită. Din cîteva motive. Producția țiglei obișnuite nu este optimizată, iar în rezultat, prețurile sînt mai mari decît ar putea fi. Totodată, acoperișurile similare celor de la Tesla cîntăresc cu 80% mai mult, fapt ce implică cheltuieli suplimentare de transport. Acoperișul lui Mask este ieftină prin definiție: substratul fotovoltaic este acoperit cu un strat de sticlă decorativă. Sticla este fabricată din nisip și asta e foarte ieftin, spune Mask, de aceea țigla solară e mai ieftină decît cea obișnuită. Totodată, există o gamă largă de culori și design.

La fel ca și în cazul altor produse cunoscute ale Tesla – electrocarele – imediat după anunț, compania a permis efectuarea pre-comenzilor la noul acoperiș. Ideea unui acoperiș ieftin și eficient s-a dovedit a fi atractivă și comenzile sînt făcute pînă în anul 2018. Totodată, costul pre-comenzii era de $1000. Este interesant că anterior resursa Consumer Reports a efectuat un studiu, potrivit căruia, prețul convenabil la acoperișul lui Mask, care va putea concura cu acoperișul obișnuit, nu trebuie să depășească $265 pentru un metru pătrat. Astfel, compania Tesla s-a încadrat în această limită. Dacă ținem cont de faptul că acest acoperiș este mai trainic decît cele tradiționale și că se oferă o garanție pe viață, atunci practic, nu mai există alegere. Nu ne rămîne decît să așteptăm primele feed-back-uri.

 

Sursa: hightech.fm