Compozitorul de la Bollywood a cumpărat pămînt pentru a salva tigrii

/ Vizionări: 710

Музыкант купил много земли, чтоб спасти тигров, которые там живут (+Фото)

Compozitorul de la Bollywood, Abhishek Ray, acum mai bine de 10 ani, în timpul expediției sale în Corbett, a aflat cum activitatea umană poate distruge habitatul natural al tigrilor și al altor creaturi sălbatice.

Activitățile necontrolate ale sătenilor, agricultura nesustenabilă și braconajul - toate acestea amenință natura sălbatică în India, ceea ce l-a determinat pe Ray să ia decizia de a cumpăra pămînt pentru rezervație naturală, a fost acela că acesta era singurul mod ca să supraviețuiască fauna sălbatică locale.

Un idonesian Abdullah Sholeh  este prieten cu tigru bengalez (Foto)
Un idonesian Abdullah Sholeh este prieten cu tigru bengalez (Foto)

Populația tigrilor indochinezi a scăzut cu 70% în 12 ani (foto)

Iritat de faptul că localnicii au acces nelimitat la resursele forestiere Abhishek Ray a decis să răscumpere pămînturile sătenilor. I-au trebuit șapte ani pentru acest lucru. În acest răstimp, el nu numai că a cumpărat teritoriul pădurii, ci a și creat o sursă permanentă de apă pentru animale, care funcționează chiar și în cele mai secetoase luni ale anului, a plantat 400 de copaci și a muncit din greu pentru a crește iarbă verde pe suprafețe, unde aceasta nu a fost niciodată văzută să crească, astfel mărind habitatele utile pentru multe animale și plante.

Rezervația de la Sitabani e casă pentru cel puțin 35 de tigri bengali regali (conform estimărilor recente), precum și pentru alte animale care au nevoie de protecție: ursul negru asiatic, leopardul, Goral (antilope de capră de munte), serow-ul (lat. Capricornis Sumatraensis), der cu gîtul galben și multe altele. Mai mult de 650 de specii de păsări trăiesc pe teritoriul rezervației.

În prezent, solul a fost complet restabilit și aproape toată natura sălbatică s-a reîntors la viața sa: pajiști sălbatice, animale și păsări. "Dacă puteți ajutați natura foarte puțin, ea va face restul", spune Ray.

Музыкант купил много земли, чтоб спасти тигров, которые там живут (+Фото)

Музыкант купил много земли, чтоб спасти тигров, которые там живут (+Фото)

Музыкант купил много земли, чтоб спасти тигров, которые там живут (+Фото)