Conceptul de agricultură Creative

/ Vizionări: 19160

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Conceptul de agricultură Creative (Prima ediţie, aprilie 2002)


1. Necesitatea pentru trecerea la un nou concept de agricultură

În prezent, pentru toţi a devenit clar că a adoptat în ţara noastră conceptul de agricultură agrochimice ne-a dus în rătăcire. O incercare de a furniza toate instalaţiile necesare, indiferent de legile naturii, a condus la faptul că costul de energie şi de alte resurse materiale la o unitate a producţiei agricole a crescut de zece ori. În acelaşi conţinut culturilor de timp pentru o perioadă scurtă de timp a crescut la 2-2.5 ori, apoi a început să scadă brusc. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece cormană arătură adâncă, îngrăşăminte şi sunt singurele "doping" pentru a solului. Acestea contribuie la consolidarea procesului de descompunere de humus solului şi, în acelaşi timp un efect distructiv asupra microflorei solului, din cauza căreia şi fertilitatea menţinut ridicată a solului. Se descompune naturale structurii solului crumby necesare pentru acumularea şi reţinerea de umiditate, potrivite pentru rădăcinile plantelor şi microorganismele sol [1-3]. Având în epuizat rezervele de humus solului, a solului devine substrat lipsit de viaţă.
Rezultatul acestei abordări a fost eroziunea, salinizarea si epuizarea solului, şi comprehends CSI zeci de milioane de hectare. Conţinutul de humus în pământ ucrainean celebrul negru a scăzut de la 10-12% la 5-6%.
Ca urmare a epuizării de sol a avut loc colapsul agriculturii şi ţara noastră a devenit dependentă de furnizarea de produse din străinătate.
Conţinutul de pesticide şi nitraţi în legume si alte produse verzi depăşeşte cu mult concentraţiei maxime admisibile. Consecinţele sunt bine cunoscute: există fenomene patologice la om (si animale) sub forma de afecţiuni ale tractului gastro-intestinal, tulburări metabolice, capacitatea de lactaţie redusă, schimbări în starea imunologică, anemie, deteriorării semnificative a condiţiilor de reproducere a solului, animale, oameni, semne de modificări genetice în populaţiile oameni şi animale, creşterea incidenţei cancerului [4].
În acelaşi timp, crearea skotokompleksov mai automatizat însemna că gunoiul de grajd de la un îngrăşământ preţios a devenit una dintre principalele surse de poluare a mediului. Ca şi înainte, campurile sunt arse munte de paie. Descompunere a deşeurilor alimentare în depozitele de deşeuri municipale contamina tot ce este viu în jur.
Odată cu prăbuşirea agriculturii este strâns legată de situaţia socială grea în mediul rural. ocupaţii agricole Prestige a scăzut cu aproape la zero. În plină degradare a populaţiei rurale. Cine ar putea - a plecat la oraş, care nu a putut, a intrat sub influenţa "oameni răi" de alcool, abuzul de droguri, şi persoanele în vârstă sunt pur şi simplu dispariţie. alcoolism floare, furt şi lipsa de spiritualitate nu permite să se ridice chiar şi celor care sunt proprietari încearcă să facă producţia agricolă.
Acum putem dovedi cu certitudine că a început acest lucru cu faptul că ne-am uitat moştenire de strămoşii noştri respectul sacru, pentru Mama Pamant, Pamant-asistenta.
Singura cale de ieşire din această situaţie poate fi o schimbare radicală în modul de dezvoltare agricolă.

2. Modalitati de ieşire din criză a agriculturii


Un mod direct sa iasa din criza este de a schimba conceptul de agricultură în agrochimice agrobiologice adaptate la legile naturii. Aceste legi sunt simple. Plantele absorb şi să se concentreze energia un soare, parţială transmite la animale. Dead plante şi animale, precum şi alocarea lor intră în pământ şi să acumulaţi la microorganisme solului. Un sol microorganismele retrimiteţi plante acumulate materiale, care au obţinutII lipsesc din aer, sol şi minerale, folosind toate plantele acelaşi acumulate energiei solare. Este în acest ciclu, care a durat milioane de ani, şi are angajamentul de a continua viata de pe Pamant. Şi dacă nu vrem să oprească această viaţă, trebuie să înţelegem legile naturii şi utilizarea raţională le cu înţelepciune pentru beneficiul oamenilor şi a naturii.
În practică, nu este dificil să se facă [2-5]. La baza conceptului de agricultura agrobiologice sunt doar două din principiu. În primul rând - pentru a cât mai puţin posibil, pentru a interfera cu (şi, acolo unde este posibil, pentru a asista), microorganismele solului de lucru pentru a îmbunătăţi fertilitatea solului. Pentru a face acest lucru, aratul cormană profundă se înlocuieşte cu cultivarea fără a recurge rezervor şi de a folosi o amendă (până la 5 cm), superficiale afânarea solului. În al doilea rând - nu este nevoie pentru a fertiliza solul şi hrana pentru animale care trăiesc în nenumărate locuitorii ei. Pentru a alimenta-le potrivite pentru aproape orice organice - gunoi de grajd, paie, rumeguş şi alte lucruri care sunt de obicei considerate a fi deşeuri şi poluează mediul înconjurător. Hranei pentru animale, a crea condiţii de muncă - şi organisme din sol furnizează ele însele plantele cu toate informaţiile necesare!
Folosind această abordare, agricultorii SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda şi multe alte ţări ajunge la 40-70 chintale de grâu la hectar. În ţara noastră, deoarece nu există experienţa de la primirea 60-80 randamentelor tsentnernyh de cereale [5]. Chiar şi realizarea mai impresionantă dintre membrii comunităţii informale a "experienţă Poporului" - in curtile lor, ei primesc mai mult de o tona de cartofi pentru a tese, şi P. Ponomarev de la Taşkent pe loturile experimentale crescut cu 250-300 de tone pe hectar de grâu (echivalent) [3] .
Este important de remarcat faptul că abordarea agrobiologice nu numai că măreşte de mai multe ori producţia la toate culturile, dar, de asemenea, reduce costurile de materiale, toate deşeurile organice (dupa tratamentul microbiologice) sunt transformate într-un mijloc de restabilire şi îmbunătăţirea fertilităţii solului.
Astfel, trecerea la conceptul agrobiologice agriculturii trebuie să fie imediat şi la nivel de stat.
Cu toate acestea, trebuie remarcat şi dezavantajele majoritatea sistemelor biologice din agricultură. Ei raman terenul este considerată doar ca un mijloc de producţie şi profit. În această abordare, pentru a maximiza veniturile, nu gândesc mâine, erbicide şi utilizarea pesticidelor distruge echilibrul natural şi otrăveşte mediul uman. De prelucrare a terenului utilizat tehnologia maşină care rulează pe combustibili fosili. Rezerve de acest combustibil este limitat şi este estimată a fi epuizate în aproximativ 50 de ani. Este extrem de periculos şi a primit ingineriei genetice recente de dezvoltare. Până în prezent, toate consecinţele sale negative nu se pot prezice chiar.

3. Creative culturilor
Acolo este un alt mod de dezvoltare care va permite oamenilor să se uite la sol, atât pe propria casă. Şi ce o persoană doreşte să aducă atingere propria casă? Această cale se bazează pe crearea unei comunitati durabile a organismelor vii - biocenozei. Această persoană va fi parte din aceasta comunitate ecologice, de organizarea şi conducerea rezonabile vigoare. Această cale este sugerată în cărţile din seria Maigret "Cedrii din Rusia" [6]. Acesta este crearea de mici (suprafaţă de aproximativ 1 hectar), complex de ferme. O astfel de economie trebuie să fie un patrimoniu "de o familie. Acesta nu numai că va furniza în totalitate pentru familiile lor cu produsele alimentare, dar, de asemenea, servi ca o sursă inepuizabilă de frumuseţea naturală, plăcut inima şi care rezultă într-un echilibru de suflet.
Diferenţa de principiu între o proprietate de familie "din toate cunoscute ferme anterior, este că, din cauza interacţiunii dintre organisme biocaenosis membru - copacii, iarba, cultivate plante, microorganisme, insecte, pasari, animale si oameni - lucrările necesare de om redus la minimum. În acest În cazul în care restul de lucrue în zona dumneavoastră acum, oamenii vor putea să dedice orice alte lucrări, atât rurale şi urbane. Si din moment ce nevoile de bază ale familiei va fi deja asigurată, el poate alege sa lucreze la chemarea sufletului, nu din necesitate materiale.
Scopul agriculturii Creative este de căutare, dezvoltarea, promovarea şi implementarea de tehnologii care practic punerea în aplicare a agriculturii durabile bazate pe comunitate ecologică a organismelor vii, care pot include oameni.
Ar trebui subliniat faptul că constructiv Agricultura este o evoluţie firească şi extinderea biologice (ecologice, biodinamice şi naturale), agricultura.

5. Filosofia Agricultură Creative
Cum copiii noştri după ne-am soarele şi cerul albastru, păduri puternic si pomi fructiferi, lacuri şi râuri albastru curat? Pentru a păşit pe picioarele lor iarba moale, şi blând briza le-a suflat în faţa tuturor arome de flori sălbatice?
Să încerce doar să te uiţi atent la mama natura noastră veşnic tinere şi frumoase. O persoană cu un suflet deschis şi gândurile pură, acesta se deschide ca o carte scrisa de Dumnezeu Unul, Creatorul, înainte de apariţia omului pe pământ. (Ateii reamintească faptul că Natura, cel puţin mai înţelept decât noi, pentru că Natura a creat pe om, şi nu invers.)
Datorită acestei cărţi neobişnuite, puteţi afla ceea ce natura a Pamantului - un singur organism care primeste energie de la cosmos, în principal din sistemul solar. Orice specii biologice în natură - parte a unui organism unic, şi nu poate exista decât în interacţiune cu alte specii, formând o comunitate stabilă a organismelor vii - biogeocenoses. Fiecare ecosistem, la rândul său, depinde de starea de însăşi planetei are un impact asupra ei.
Omul este, de asemenea, una dintre specii. Aceasta implică nenumărate conexiuni cu natura întreaga Pământului şi Cosmos. Când ruperea acestor obligaţiuni persoană încetează să mai fie un om de cotitură într-un fel de maşină.
Existenţei umane şi dezvoltarea durabilă este posibilă numai în armonie cu Pamantului biosferei şi mediului ambiant Cosmos Pamant.
Natura pentru totdeauna tineri. Gaj a tineretii vesnice, în reînnoirea şi dezvoltarea continue. Natura este în mod constant merge pe un ciclu de grand de materie şi energie. Diferite forme de viaţă şi a materiei în fiecare altele, şi chiar moarte, plante şi animale sunt folosite doar pentru a continua o viaţă nouă.
Gajul prosperitate a omenirii de a se angaja într-un ciclu mare de natura şi înţelepciune să o susţină.
Încălcarea a ciclului de natura si o incercare de a-l înlocui cu tehnologia artificiale - calea spre distrugere.
Natura - mama noastră, uneori dure, dar întotdeauna corecte. Ca o mama are grijă de copiii ei, şi Natura însăşi ne oferă tot ce este necesar pentru o viaţă fericită, trebuie doar să fie în măsură să-l văd. Şi să ne ajute în toate eforturile bună - să încerce, şi îl simt!
Creative Agricultura are scopul de a transforma terenurile lor în comunitate durabilă organisme vii, fiecare dintre care este în vigoare nu este de lucru pentru binele comun şi de a beneficia de om. Dar, membru principal al acestei comunităţi rămâne un om înzestrat cu raţiune şi dragoste. Şi, în final este de la atitudinea noastră înţeleaptă şi dragoste pentru bucata lui de teren depinde, sau nu poate fi Pamantul nostru grădină frumoasă pentru noi şi urmaşii noştri.
Numele de "Agricultura creativ" înseamnă: Construiţi pe terenurile lor gradina frumoasa, da-i o bucată de dragoste, bunatate si caldura din mâinile lor, să facă pe pământ fertil şi înflorit, şi pământul, ca răspuns la bun în sine va multumesc o înmiit.

5. justificarea ştiinţifică pentru conceptul de creatie Agricultură
Imediat trebuie să se constate că, chiar şi cu utilizarea de agricultura tradiţională, randamentul de gradini de start, de obicei, de 2-3 ori mai mari randamente culturilor.În prezent, are nevoie de Rusia, de exemplu, cartofii sunt furnizate de către 90% din cauza exploataţiile individuale. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece nici o tehnologie maşină nu îşi poate permite atât calitatea, cât şi terenurile agricole să acorde o atenţie adecvată pentru fiecare cultură şi pentru fiecare plantă în care este posibil pe un site personal de mici dimensiuni. Dar, în gospodăriile particulare sunt costuri mari forţei de muncă pentru o unitate de producţie şi încă utilizează o mare cantitate de îngrăşăminte minerale şi pesticide.
Creative Agricultură, prin instituirea unei tractului de teren pentru o comunitate durabilă a organismelor vii - comunitatea ecologice, pot reduce costul forţei de muncă fizică, să renunţe la utilizarea substanţelor chimice şi maşinilor grele pentru cultivarea terenului. Să vedem cum acest lucru poate fi făcut.
În 1924, Rudolf Steiner a pus bazele filozofice ale agriculturii biodinamice [7], precum şi un grup de fermieri condus de Erenfildom Pfeiffer este implementat în practică [8]. La baza ale agriculturii biodinamice este o înţelegere profundă a proceselor care au loc în natură. Asta e tot ce cu care agricultorul are de a face - a plantelor şi a solului, soare, luna, apă, vânt, în special în climatul de relaţia lor. Land este considerată ca fiind un organism viu, care necesită o îngrijire corespunzătoare competente. Iniţial sa concentrat asupra medie (de la mai multe zeci de hectare) complexe (de origine animală şi rastitelnovodcheskie) economie.
http://ecology.md/articles/zemledelie/schema1.jpg

Toate de gestionare a deşeurilor organice, inclusiv gunoi de grajd, paie, etc supuse de compostare, cu accent deosebit pe gestionarea loc în cursul proceselor de compostare microbiologice. compost pregătite corespunzător ajută la menţinerea şi îmbunătăţirea fertilităţii solului, în timp ce primeau randamente înalte şi, fără a recurge la îngrăşăminte importate. Aici vom vedea legea de conservare şi îmbunătăţirea fertilităţii solului (a se vedea sistemul simplificat). În ciuda faptului că o parte din substanţa anual eliminat permanent din sol (produse sunt de vânzare), solul păstrează şi se acumulează fertilitatea. Încălcări ale legilor de conservare fizice nu sunt - doar pentru a crea fertilităţii participă energiei solare. Subliniem că acest lucru este posibil numai cu abordare competentă şi bine gândite pentru a gestiune economică, activităţi agricole este deja aici pentru a deveni unul dintre tipurile de activitate intelectuală.
Lista pe scurt principalele realizări ale agriculturii biodinamice.
- Experienţă foarte mare de prelucrare, de dezinfecţie şi de a folosi pentru a îmbunătăţi fertilităţii solului deşeuri organice, inclusiv urbane (organice) deşeuri şi fecale.
- Dezvoltat şi utilizată cu succes tehnici de procese de management, compostare, sol creşterea procese microbiene, precum şi direct de creştere a plantelor.
- Acumulate şi sistematizate în parte, un număr mare de date experimentale privind interacţiunea dintre plantele cu celălalt (atât culturală şi sălbatice). Aceste date permit utilizarea de plantare mixte de diverse plante (spre deosebire de adoptat acum monocultură) în scopul de a maximiza utilizarea energiei solare, a solului şi de construire a plantele ca atare.
- Este important de notat o calitate extrem de ridicată a culturilor derivate metodele biodinamice. Acest lucru este confirmat prin analiză chimică (cu conţinut ridicat de proteine, vitamine, oligoelemente, etc), si un gust excelent. Aceste produse sunt metode de biodinamice sunt bine păstrate.
- Metodele biodinamice face posibilă să abandoneze chimice de protecţie a plantelor, prin crearea sol sănătos şi să păstreze numărul de animale de pradă de insecte.
- Metodele biodinamice fac posibilă pentru a organiza o fermă auto-suficiente. (Asta este, economie, capabile săexista la nesfârşit fără outsourcing, ingrasaminte, pesticide, şi atunci când sunt utilizate pentru cultivarea de casă şi fără combustibili fosili.)
- Reţineţi că sistemul de biodinamice agricultura - nu se întoarce la ferme vechi şi îi va dezvolta la un nivel ştiinţifice noi.
În prezent, agricultura biodinamice exista cu succes şi să dezvolte în aproape toate ţările lumii, inclusiv Rusia.
În 50-e în Japonia, Fukuoka Masanobu iniţiat agricultura de subzistenta. M. Fukuoka complet abandonat aratului şi orice alte tratamentul solului. Utilizarea rotaţia culturilor de orez - cereale de iarnă (climatice produce o două recolte pe an), el ajunge la 58 sau mai multe tone pe hectar de orez şi ca secară mult sau orz. Semintele sunt protejate de rozătoare şi lut capsule manual răspândite pe teren. De creştere a buruienilor este constrâns de un mulci permanentă acoperă de trifoi alb, aplicarea uniformă a gunoiului de grajd pe câmpul de paie după inundare, treierat şi pe termen scurt de câmpuri în timpul germinării primăvara anului seminţe de orez. Ca îngrăşământ suplimentar şi pentru a accelera descompunerea paie MA Fukuoka foloseşte doar o cantitate foarte mică de excremente de păsări. Fertilităţii solului său este în continuă creştere, de 30 de ani un strat de 10 cm de humus.
Nu există experimente mai puţin interesante din Fukuoka cu privire la cultivarea de pomi mandarina si legume. Aici el foloseşte, de asemenea, capacul de trifoi pentru a descuraja creşterea buruienilor şi acumularea de azot în sol. Acest lucru trebuie să stăpânească pante de lut, transformându-le în terenuri fertile. Plantarea de copaci mandarina alte specii de copac a crescut rezistenţa lor la boli şi dăunători. În ceea ce pentru legume, majoritatea dintre ei într-un climat favorabil, rasa japoneză autoînsămânţate şi necesită doar de întreţinere minimă.
Pentru a avea grijă de câmp ha 0,5, 5 hectare de livada de mandarine şi legume M. Fukuoka nu au nevoie de orice echipament, avem nevoie doar de instrumente tradiţionale japoneze. Nu îl utilizaţi şi pesticide, astfel cum a format pe pământul său durabilă a Comunităţii, de organisme - biocenozei nu da boli şi dăunători pentru a ajunge la o dimensiune periculoase.
Reţineţi că M. Fukuoka nu este utilizat în agricultură şi vite face fără îngrăşăminte compostului domenii. sistemul său (adaptate la condiţiile locale specifice) este potrivit pentru fermele mici.
Cele de mai sus nu trebuie confundat prin simplitatea aparenta. Deşi Fukuoka M. apelurile metoda lui "de a nu face nimic a face", a spus, de asemenea, în mod constant subliniază faptul că costul forţei de muncă manuală este redusă, dar de lucru care trebuie făcut trebuie să se facă la timp şi cu înţelegerea sensul de acţiune. Astfel, din nou, aici este o chestiune de transformare a agricultor în activitate extrem de intelectuală.
Scrie M. Fukuoka, folosind metodele sale de teren de 0,5 hectare mai mult decât suficient pentru hrana o familie de oameni 50-10. În plus, fiecare persoană, în medie, vor lucra pe teren doar pentru o ora pe zi, dedică restul timpului orice alt tip de activitate.
În 1978, Bill Mollison şi David Holmgren a publicat o carte "permaculture-1, iniţiind astfel libera a permaculture. Permaculture - un concept larg, care include crearea de biocenozelor de plante comestibile. În permaculture conceput de organizare a economiei, atenţia la detalii şi utilizarea de soluţii inovatoare permite de a reduce semnificativ costurile materiale şi forţei de muncă. Ar trebui remarcat faptul că principiile permaculture aplicat nu numai în domeniul tehnologiei agricole, dar şi în practic toate sectoarele de activitate umană.
Utilizarea în comun de plantare de plante diferite, iar principiul de stratificare (de exemplu, plantarea în comun de diferite inaltimi: copaci, arbuşti, ierburi), adepţii permaculture obţinely producţia totală pe unitatea de suprafaţă este mult mai mare decât în monocultură utilizate în mod tradiţional. Ei încearcă să reducă la prelucrarea necesară a solului, şi pentru a reduce şi mai mult costurile forţei de muncă sunt utilizate pe scară largă cultura pe termen lung [11]. Deci, ca o sursa de proteine pentru om, acestea sugerează, împreună cu ierburi de a folosi copaci, nuci-poartă.
Imediat, am act de faptul că, în Rusia Centrală, aşa copac ar putea fi de pin cedru (cedru) [12]. nucleu Vintage nuci de pin în kedrosadah este de 10-15 chintale la hectar, iar pe de valoare nutritivă, şi conţinutul de aminoacizi esentiali, vitamine şi urme de nuci de pin kernel-ului de departe depăşeşte în mod tradiţional folosite pentru cereale alimentare (grâu, orez, porumb, etc.)
Deci, acum putem spune că umanitatea a fost aproape de a crea economii durabile bazate pe comunitate ecologice.

6. Modalitati de a etape punerea în aplicare a conceptului de agricultură Creative
experienţa istorică arată că schimbarea bruscă în cadrul de dezvoltare a societăţii, aproape întotdeauna, duce la revolte sociale. În ceea ce priveşte agricultura productiv înseamnă nevoia de treptată şi fără probleme introducerea sa în societate. În acelaşi timp, situaţia din Rusia în agricultură este critică. Noi trebuie să furnizeze imediat naţiunea cu produse alimentare suficiente produse pe plan intern.
Prin urmare, primul pas spre o constructiv Agriculturii ar trebui să devină de tranziţie pe scară largă a agriculturii agrobiologice pe baza unor colective şi de stat, ferme agricultori existente şi de uz casnic parcele private.

În prezent, o situaţie paradoxală. Metode pentru agricultură biologică dezvoltate şi testate pe scară largă. Folosind aceste metode este punct de vedere economic profitabil pentru agricultori, acesta reduce nevoia de economie în îngrăşămintelor şi a pesticidelor, şi vă permit să ridice randamentul toate culturile. agricultura biologică este bun pentru natura, astfel cum a redus semnificativ poluarea, restaurat şi construit de fertilitate a solului. Produse crescut de agricultură biologică, sunt curate, asta e bine pentru consumator. De ce este introducerea în practică a largă de agricultura biologică este inacceptabil de lent, şi, adesea, un pas înainte în această direcţie este însoţit de doi paşi înapoi?
Aici există trei motive.
Primul motiv este că oamenii iau decizii pe baza informaţiilor furnizate la aceasta. Informaţii privind agricultura biologică, în principiu, disponibile, dar toate cărţi şi articole pe această temă merge numere minuscule. În acelaşi timp, publicatii agricole sunt umplute cu reclame de îngrăşăminte, pesticide, tractoare grele. Producătorii de tot ceea ce promit minuni - de afaceri este de afaceri. O selhozizdaniya, de fapt, trăiască pe cheltuiala de publicitate. agricultura biologică este acolo şi în creştere, în detrimentul resurselor locale regenerabile, precum şi pentru bani de publicitate nimeni nu ar.
Astfel, un eşec, şi extrem unilateralitate de informaţii privind metodele şi tehnicile de agricultură biologică pentru o gamă largă de agricultori.
Adăugat la acest lucru este caracteristic pentru mulţi oameni inerţie mentală şi extrema ignoranta biologice, nu permite de a învăţa rapid şi de a aplica noi cunoştinţe.
Al doilea motiv este că metodele agriculturii biologice sunt pe termen lung. Pauză şi îmbunătăţirea fertilităţii solului este posibilă doar în câţiva ani. Pentru a ajunge la metode biologice agricole investiţiilor necesare iniţială este mai mare, mai mult teren fost otrăvit de chimie şi desfigurată de arătură adâncă. În acelaşi timp, Khimichmetode eskie randament o revenire într-un singur sezon, deşi în detrimentul degradarea în continuare a terenului.
Sistemul de credit, care este utilizat de multe gospodării, precum şi dorinţa de a fermierilor pentru a obţine profituri imediate fără nelinişte despre viitor, încurajează utilizarea unor metode agro-chimice din agricultură.
Situaţia aici este ca un basm despre ţăranul, care a avut o găină care pune ouă de aur. Un tip era aceste ouă de vânzare şi hrănite. Dar acest lucru nu pare suficient şi el a decis imediat să se îmbogăţească. El a luat şi ucis un pui. Şi nimeni nu trebuie să suporte ouă de aur. Acesta ar fi un prost, mai bine ia grijă de ea ...
Al treilea motiv este faptul că consumatorii de produse agricole sunt provocate de multe ori producătorii să folosească metode chimice de creştere. Explicaţi acest lucru în această probă. Chiar şi un novice agricultor nu costă nimic să crească castraveti timpurii, folosind un număr mare de îngrăşăminte cu azot. În aspectul pe care le-ar castraveţi de calitate - ceva care a primit puţin ajutor din seminţe. Cu toate acestea, produsele cultivate în afara sezonului, vândute la preţuri ridicate. Producătorul face un profit, cumpărătorul - un stomac deranjat.
Oamenii doresc să aibă produsele cultivate în afara sezonului şi sunt de acord să plătească un preţ greu pentru ea, indiferent de calitate. A cererii, după cum ştim, rase de aprovizionare. (Cu toate acestea, în societatea noastră şi creează cerere de oferta, dar este o altă poveste.)
Noi adăugăm care produc crescut cu un mare număr de îngrăşăminte minerale, în special de azot, mai rău este stocat. Adesea pierderi de stocare depăşi creşterea producţiei de la aplicarea de îngrăşăminte.
Dar sa te gandesti la asta, dar este necesar? Şi vom acorda o atenţie nu numai pe cantitate, ci pe calitatea produselor.
Aşa cum vom vedea, pe toate cele trei chestiuni este factorul uman, mai precis, a acceptat social viziune asupra lumii şi a sistemului de valori. Prin urmare, este deosebit de importantă parte în introducerea la viaţa biologică, şi, în plus, toată lumea creativ Agricultură să recunoască importanţa în acest sens.
În plus, tranziţia necesare şi rezonabile de politică publică agrobiologice conceptul de agricultură.
În primul rând, avem nevoie de sprijin guvernamental pentru periodice şi autori de carti, promovând în mod constant tehnologia şi metodele de agricultură biologică. În domeniu, trebuie să fie înfiinţat centre de informare, în cazul în care cineva ar putea veni şi a obţine clarificări cu privire la orice chestiune legată de agricultură biologică.
De fapt, astfel de centre consiliere există deja în mai multe oraşe. Este necesar doar pentru a le redirecţiona către agricultura biologică. În prezent, cantitatea uriaşă de informaţii unice privind agricultura biologică are o comunitate informal de "experienţă Poporului" (preşedinte Yi Slaschinin, adresa: 344039, Rostov-pe-Don, BOP 6,560). Aceste informaţii ar putea forma baza de date Toată Rusia privind agricultura biologică. Toate informaţiile cu privire la agricultura biologică ar trebui să fie accesibile publicului?
Imediat ar trebui să fie remarcat faptul că acest lucru va solicita informaţii de la stat doar un numerar de investiţii foarte mici, şi posibilităţile de tehnologie de calculator şi Internet va face ca munca centrelor de informare sunt extrem de eficiente.
În al doilea rând, un sistem de sprijin din partea statului pentru agricultori şi colective şi fermelor de stat ferme tranzitia de la metodele biologice de creştere. Ea poate fi exprimată, de exemplu, scutirea de impozit pentru o perioadă de 3-5 ani, dar sub controlul lucrărilor realizate. 3-5 ani - tocmai la timp pentru care, folosind metode de agricultură biologică, se poate restabili suficient de fertilitate a terenurilor.
Aceste două măsuri vor fi combinate cu sprijinul populaţiei, un lider activităţi educaţionale şi de conştientizare în rândul proprietarilor de gradini acasă, fermieri, fermele de stat şi de reprezentanţi ai colective. Acest idealm, în primul rând pe participanţii câştigă într-o mişcare "Cedrii Sunători ai Rusiei". Membrii acestei mişcări încearcă să trăiască în armonie cu natura, astfel încât conservarea şi întreţinerea de puritate naturale pentru ei - o prioritate de top. Nivelul mediu de educaţie şi cultură în rândul participanţilor la mişcarea este mult mai mare decât media naţională. Mulţi dintre ei se pregătesc deja să meargă să trăiască într-o zonă rurală, care oferă ample oportunităţi pentru comunicarea şi cooperarea cu producătorii agricoli. Astfel, mişcarea "Cedrii Sunători ai Rusiei" - o forţă reală, care poate accelera semnificativ procesul de tranziţie al agriculturii ruseşti în calea agriculturii biologice.
Tranziţia la agricultura biologică va rezolva problemele de securitate alimentară şi protecţia mediului, pentru a ridica prestigiul de muncă rurale. Este important de remarcat faptul că în Rusia mai mult de 30% din populaţie au vile şi grădini. Informat de tranziţie la metodele biologice de creştere le va ajuta cu mai multă atenţie şi gînduri uita-te la natura înconjurătoare. Acest lucru va pregăti societatea de fundaţie social şi psihologic pentru urmatorii pasi pe calea agricultură productivă.
Al doilea pas pe calea agricultură productivă va fi construcţia în primul rând, aşezări experimentale, prin utilizarea principiilor de agricultura Creative.
În prezent, construcţia de astfel de aşezări, format din "nume generic" suprafaţă de aproximativ 1 hectar a început deja în multe regiuni ale ţării participantului libera "Cedrii Sunători ai Rusiei". Calea nu este uşor, deoarece toate noi. Necesitatea de a explora şi dezvolta tehnologie pentru Agricultură Creative, aplicabile în diferite condiţii climatice din ţara noastră.
Luăm baza celor mai bune realizări de biodinamice şi agricultura de subzistenţă, folosind principiile de bază ale permaculture. Toate Tehnologie Creative Agriculturii concepute pentru utilizarea nelimitată pe termen lung şi dezvoltarea durabilă, cu utilizarea resurselor naturale regenerabile (energia solară, precipitaţii, vânt, etc.)
Este important să se asigure de restaurare a resurselor naturale, a distrus deja activităţi umane iraţionale. În primul rând, este vorba de a restaura fertilitatea solului. În prezent, aproape toate solurile compoziţia deranjat a microflorei solului. În multe locuri distruse de râme - purtătorii principale şi cultivatoare a solului.
Volumul a materialului nu permite luarea în considerare detaliată a tuturor posibilităţilor de reabilitare şi de creştere a fertilităţii solului, precum şi a tuturor tehnologiilor existente se numeste doi.
Primul - tehnologia de reproducere a râmelor raselor locale dezvoltate Igonin [4]. Intrarea în sol, împreună cu produsul pe care îl Biohumus, viermi, da naştere la noi populaţii. Aceasta este o diferenţă importantă între tehnologia de cultivare Igonin de viermi californian, care, în pieri noastre climatice. Produsă de viermi Biohumus conţine aproximativ 90 de tipuri de organisme din sol mineral care poate restaura şi microflorei din sol.
A doua posibilitate de recuperare rapidă a fertilităţii - utilizarea a primit recent dezvoltarea puternică a tehnologiei EM [13]. Solului EM preparate conţinând un set de 86 microorganismelor solului minerale pot restabili microflora solului, pentru a creşte sol procese microbiene.
Ambele tehnologii, împreună cu metoda blanda de cultivare, o perioadă relativ scurtă de timp posibil pentru a restabili fertilitatea solului şi creşterea randamentului în toate culturile de mai multe ori. Ele sunt usor de utilizat si potrivit pentru ambele mari şi pentru fermele mici.
Dar creativ Agricultură - este nu numai tehnologii noi, ci şi noi modalităţi de a trai in armonie cu natura, Dumnezeu si-vă cu respect şi dragoste pentru toate fiintele de pe Pamant. Şi treptatONG-urile de oameni mai mult şi devin mai convins de avantajele oferite de un astfel de stil de viaţă. Şi a petrecut deja prin faptul că tehnologia de timp a agriculturii Creative, informaţiile de dezvoltare a reţelei şi a culturii în curs de dezvoltare va permite acestor noi oameni destul de uşor de a muta la un nou stil de viaţă.
Astfel, va exista o tranziţie lină naturale la a treia fază a conceptului de agricultura creativ - crearea masivă de ferme, cum ar fi "moşii de rudenie.
Deoarece numărul de "moşii ancestrale, o proporţie crescândă a populaţiei va locui în ele, oferind un aliment complet. O parte din produsele cultivate în numele "generice" va merge pe vânzare, asigurarea nevoilor populaţiei urbane. Ca rezultat, ferme de mari dimensiuni, folosind masina de tractoare de cultivare, treptat, se dizolvă în numărul tot mai mare de "nume generic". Nevoia pentru agricultură a resurselor naturale neregenerabile (combustibili fosili, etc), va scădea şi dispar treptat.
Ar trebui subliniat că acest lucru va avea loc pe o perioadă lungă de timp, atunci când co-exista si se dezvolta ca fermele de stat şi colective şi a economiei de agricultori biologice, precum şi a patrimoniului ". În acest - o garanţie de durabile, fără a revoltelor sociale şi de dezvoltare.

7. Concluzie

Omenirea a ajuns la un moment din dezvoltarea sa. Am trecut de istorie de mii de ani de drum şi trebuie să înţeleagă acum, ceea ce am realizat şi ce să se străduiască în continuare?
Realizările ştiinţei moderne, la prima vedere, impresionant. Dar de ce în lume este în creştere constantă număr de boli, de apă potabilă de la robinet este pur şi simplu periculoase, precum şi femeile nu doresc să aibă copii? De ce o abordare "ştiinţifică" a cauzat degradarea pe scară largă a terenurilor, nu numai în ţara noastră - în lume fiecare moment mai mult de 40 de hectare de teren transforma în deşert, salinitatea sau expuse la eroziune. Poate că în abordarea "ştiinţifică"?
Ştiinţa modernă se ridică în mod constant la întrebarea: "Cum functioneaza?" Natura a celulelor sunt aranjate pe molecule, atomi, particule elementare. Invatat deja pentru a manipula atomi individuali de materie. Dar întreaga ştiinţei şi tehnologiei moderne nu sunt capabili de a crea de la nonliving chestiune chiar bacterie simple de viaţă. Deci, ceva ce ea nu ia în considerare?
Să punem problema altfel: "De ce functioneaza?" Şi apoi putem vedea că totul in natura este Pamantul si universul are scop propriu, şi fiecare element, fie că este o planetă, plantă, animal sau persoana este o parte indivizibilă a întregului Univers. Şi senzaţie integritatea al Universului, o să înţeleagă că nu puteţi provoca daune la un alt curs, nu pentru că s-ar pedepsi pe oameni sau pe Dumnezeu, ci pentru că suferă de creaturi ar afecta durere în sufletul său.
Omenirea a acumulat în istoria sa, potenţialul enorm al culturii. O listă de nume de mari scriitori, artişti, compozitori, fanaticii religioşi ar avea o carte mare. Dar de ce este acest potenţial este folosit aproape deloc, şi cei mai mulţi oameni sunt îndeplinite obscenitati jgheab, umplere ecranele de televiziune şi rafturi? O astfel de tendinţă, din păcate, există şi în străinătate. Se pare că umanitatea este scufundat într-un vis narcotic grele.
Timpul să te trezeşti. Pentru a trăi felul în care trăim acum, pierdem mindlessly a resurselor planetei noastre, intoxicaţii ele însele şi toate lucrurile care trăiesc în jurul tot felul de deşeuri, nu mai mult. Frenezie a consumului pentru a pune oamenii la un pas de dezastru planetar.
Omul - singura creatură de pe pământ, înzestrate cu raţiune. Dar mintea trebuie să fie combinate cu responsabilitatea pentru toate gândurile, cuvintele şi acţiunile, numai atunci se transformă în înţelepciune. Prin urmare, timpul de fiecare persoană la întrebaţi-vă întrebarea: "Ceea ce am plecat de pe Pamant pentru copiii noştri?" O referire la faptul că o persoană nu poate face nimic pentru a schimba, necorespunzătoare. Pentru că noi - o mulţime!
Noi, participanţiiToate ruso-Miscarea "The Cedrii din Rusia", convins că omenirea se va trezi din somn şi secole de floare de o nouă cultură, chiar şi fără precedent. Pe Pamant prevala bucurie, bunătate şi dragoste. Şi de a ajuta acest agricultura creativ.

Apendicele 1 Unele principii ale unei economii durabile bazate pe comunitate ecologice
creativ Agricultură - lucru foarte creativ. Prin urmare, această cerere este doar o ilustrare a unei mică parte de oportunităţi care pot fi folosite pentru a crea un imobiliară "de familie". Aceasta nu se referă la chestiuni de planificare artistice, pentru că fiecare persoană poate alege-l în funcţie de gustul lor.
Deci, pe o suprafaţă de aproximativ 1 hectar este necesar pentru a crea o comunitate durabila de copaci, iarba, cultivate plante, microorganisme, insecte, păsări, animale şi la om - biocaenosis.
Apoi, dezvoltarea comunităţii ecologice pentru a deveni perene - arbori şi arbuşti. Copaci plantaţi în jurul perimetrului a site-ului ca acoperire, va crea efectul de poiana de pădure "- Protecţia plantare şi o casă de frig si vant ofilire, şi, în general, va contribui la crearea unui microclimat favorabil în zonă. Ca unul dintre obiective este de a asigura că produsele alimentare umane şi animale, el poate fi folosit pentru acest copac copaci-nuci, cum ar fi purtătoare de pin cedru (cedru), într-un climat mai cald


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137